14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Patronul de la Adevarul cercetat sub control judiciar

- Advertisement -

Respinge propunerea procurorului din cadrul DIICOT. – Biroul Teritorial Olt nr. 25D/P/2014 din 28.04.2016 de arestare preventiva a inculpatilor: – BURCI CRISTIAN-IONEL, – TURCU DENISA, fosta Dumitrescu, – GHEOCOV CLARA CLEMENTINA, fosta Raducanu, – DINOIU ION, – STANCU VILSON, in prezent detinuti in Arestul IPJ Olt, ca neintemeiata. in baza art. 227 alin. 2 C.p.p. rap la art. 202 alin. 4 lit. b C.p.p. Dispune luarea masurii preventive a controlului judiciar pe o durata de 60 de zile fata de inculpati, de la data de 28.04.2016 pana la data de 26.06.2016 inclusiv, in ceea ce ii priveste pe inculpatii BURCI CRISTIAN-IONEL, GHEOCOV CLARA CLEMENTINA, fosta Raducanu, DINOIU ION, STANCU VILSON si de la data de 29.04.2016 pana la data de 27.06.2016 inclusiv in ceea ce o priveste pe inculpata TURCU DENISA fosta Dumitrescu, se precizeaza in solutia pe scurt data de instanta. Pe durata controlului judiciar, invinuitii trebuie sa respecte mai multe obligatii, dintre care sa nu comunice unul cu celalalt direct sau indirect, pe nicio cale; sa nu se apropie de martorii din acte Mitran Marian, Nitu Camelia, Manescu Catalin Cosmin, Pislaru Constantin Lucian si de numitii Barbu Viorel, stefan Ion Eugen, Straulea Ioana Daiana, Danciu Mihai, Mitroi Silviu, Enache Dumitru si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nicio cale.

UPDATE: Audierile in cazul persoanelor implicate in devalizarea fabricii de vagoane Romvag de la Caracal au durat pana tarziu in noapte. Rand pe rand, procurorii DIICOT au dispus retinerea pentru 24 de ore a cinci dintre acestea, respectiv a lui Cristian Burci, patronul cotidianului Adevarul si a postului de televiziune Prima TV, Ion Dinoiu, fost director al societatii Romvag, Denisa Turcu, fost administrator special la Adevarul Holding, Clara Gheocov, fost director al fabricii de vagoane din Caracal si fost administrator special la Adevarul Holding, si Wilson Stancu, fost membru in Consiliul de Administratie al Romvag. Cu totii urmeaza a fi prezentati in cursul zilei de joi magistratilor Tribunalului Olt, cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Cristian Burci, patronul de la Adevarul si Prima TV, a fost saltat joi dimineata de procurorii DIICOT Olt, acesta fiind anchetat intr-un dosar privind constituirea unui grup infractional care a devalizat Romvag Caracal.

Patru perchezitii domiciliare au fost efectuate in municipiul Bucuresti si localitatile Chiajna si Corbeanca, in dosarul anchetat de oamenii legii fiind cercetati zece suspecti. 12 mandate de aducere au fost puse in executare, cei in cauza fiind adusi pentru audieri la Slatina, la sediul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate al Inspectoratului de Politie Judetean Olt.
Investigatiile procurorilor au legatura cu devalizarea fabricii de vagoane Romvag Caracal, care cu ani in urma a fost cumparata de la stat de afaceristul Burci. Pe langa afacerist, mascatii au mai adus la audieri inca noua persoane, printre acestea aflandu-se Ion Dinoiu, fostul director de la Romvag, si Denisa Turcu, fost administrator special la Adevarul Holding.
in cauza exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu anul 2006 si pana in prezent membrii grupului infractional au creat un prejudiciu societatii (n.red. – SC Romvag SA Caracal), prin savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si delapidare, in valoare de 7.099.000 euro si 3.811.756 lei, constand in introducerea in circuitele comerciale a unor persoane fizice si societati comerciale la care suspectii detineau actiuni sau erau controlate in totalitate de catre persoane apropiate ale acestora. Suspectii au reciclat diferite sume de bani care proveneau din infractiuni, in cuantum de 18.099.000 euro si 3.811.756 lei, iar prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile si evidentierea in actele contabile sau in alte documente contabilea cheltuielilor care nu au avut la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive au creat un prejudiciu statului roman in suma de 25.646.825 lei, se precizeaza intr-un comunicat al DIICOT.
in cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, spalare de bani, instigare la spalare de bani, instigare la evaziune fiscala, abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, delapidare cu consecinte deosebit de grave, instigare la delapidare cu consecinte deosebit de grave, complicitate la delapidare cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.
Actiunea procurorilor DIICOT a fost efectuata cu sprijinul politistilor de la Serviciul de Investigatii Financiare Olt, a politistilor din Caracal, ofiterilor de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Bucuresti, luptatorilor mascati din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale Olt si Serviciului de Interventie si Actiuni Speciale al Politiei Romane, suportul de specialitate fiind asigurat de Directia Operatiuni Speciale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți