10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Termen limita pentru depunerea formularului 200

- Advertisement -

Declaratia se depune de catre persoanele fizice care realizeaza, in mod individual sau intr-o forma de asociere, venituri in bani si/sau in natura din Romania, provenind din:
– activitati independente;
– cedarea folosintei bunurilor;
– activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real;
– piscicultura;
– silvicultura;
– transferul titlurilor de valoare, altele decit partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise;
– operatiuni de vinzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, precum si orice alte operatiuni similare, altele decit cele cu instrumente financiare tranzactionate pe piete autorizate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare;
– jocuri de noroc.
Formularul 200 – Declaratie privind veniturile realizate din Romania, modificat si completat prin O.P.A.N.A.F. nr. 3605/2015 si O.P.A.N.A.F. nr. 950/2016, se poate obtine direct de la sediul unitatilor fiscale sau poate fi descarcat de pe site-ul A.N.A.F., de la adresa www.anaf.ro, sectiunea Asistenta contribuabili/ Toate formularele, cu explicatii.
Formularul 200 poate fi depus :
– in format hartie, direct la registratura organului fiscal in a carui raza teritoriala contribuabilul are adresa unde isi are domiciliul, potrivit legii, sau adresa unde locuieste efectiv, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania;
-organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla domiciliul fiscal al imputernicitului sau curatorului fiscal, dupa caz, in cazul persoanelor fizice care nu au domiciliul fiscal in Romania;
– organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla sursa de venit, pentru contribuabilii persoane fizice, fara domiciliu fiscal in Romania.
– la oficiul postal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire;
Persoanele fizice care au acces la internet au urmatoarele optiuni in ceea ce priveste depunerea formularului 200 Declaratie privind veniturile realizate din Romania:
– completarea formularului electronic si semnarea cu certificat digital calificat prin utilizarea serviciului de depunere declaratii on-line, existent pe portalul eguvernare.ro . Formularul completat al declaratiei se depune in format PDF,cu fisier XML atasat.
– completarea datelor folosind serviciul Spatiul Privat Virtual astfel:
-contribuabilii care sunt inregistrati in spatiu privat virtual pot transmite formularul 200 Declaratie privind veniturile realizate din Romania selectand campul Declaratii- Completare declaratii aflat pe coloana din stanga a paginii de pornire.
– contribuabilii care nu sunt inregistrati in spatiu privat virtual pot incepe sa foloseasca acest serviciu accesand www.anaf.mfinante.gov.ro Spatiul Privat Virtual pagina inregistrare utilizatori si completand informatiile solicitate.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți