11.2 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Salvatorii olteni, dotati cu tablete

- Advertisement -

Noile echipamente au fost deja primite si in curand vor inlocui clasica fisa prespital, care acum este completata de mana. Datele referitoare la pacient vor fi introduse intr-un sistem informatic integrat din care fac parte Serviciul Judetean de Ambulanta Olt, Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, dar si dispeceratul comun Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta – Ambulanta. Implementarea acestui sistem a fost posibila cu sprijinul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, care a oferit suportul tehnic pentru operationalizarea sistemului. Principalul avantaj al acestui sistem este introducerea datelor in timp real si posibilitatea ca UPU si dispeceratul sa poata transmite sprijin echipajelor aflate in teren, atat din punct de vedere al manevrelor care trebuies intreprinse, cat si al echipajelor care pot interveni in sprijin, a precizat plutonierul major Dan Nedeloiu de la Compartimentul de Informatii si Relatii Publice al ISU.
in dotarea paramedicilor de la SMURD Olt au intrat sapte tablete, in aceasta perioada ambulantele fiind echipate cu aceste dispozitive, personalul care va utiliza tabletele fiind la randul sau instruit. Cele mai multe tablete, respectiv 50 la numar, ajung la echipajele Serviciului Judetean de Ambulanta Olt. Pe fiecare ambulanta vom avea cate o tableta, iar cadrele medicale vor completa datele despre caz care ajung in timp real la Urgente, acestea fiind pregatite cu tot ce este necesar sa-l preia. S-a facut deja instruirea personalui. Sistemul ar fi trebuit sa functioneze de la 1 mai, insa mai sunt unele probleme de rezolvat, iar momentul a fost amanat. O sa ne fie foarte greu sa introducem datele pe tableta atunci cand avem un caz grav, deoarece trebuie sa ne ocupam in primul rand de pacient. Cu siguranta o sa avem probleme si cu pacientii recalcitranti, care vor zice ca in loc sa ne ocupam de ei, stam si butonam tableta. insa, cu timpul, cred ca vor intelege ca asa trebuie sa lucram si vor intelege situatia, a spus doctorul Marian Furtuna, purtatorul de cuvant al Ambulantei.
Cadrele medicale de la UPU Slatina mentioneaza si ele ca la inceput noile echipamente le vor ingreuna activitatea, mai ales la Urgente Minore, cand intr-o zi un doctor trebuie sa vada chiar si 80 de pacienti. Nu sunt toate detaliile stabilite, sistemul nu este complet, asa ca, deocamdata, nu stim cum va functiona. Numai in momentul in care vom lucra efectiv vom sti. Tabletele deja le-am primit, sunt patru, dar sistemul nu este gata. Trebuie sa fie individualizate, cu logare, si pentru moment s-a facut doar o prima instruire, trebuie sa vedem cum va functiona si cat de benefic va fi. Va fi mai greu decat acum, cand trebuie completate in scris fisele, pentru ca dureaza mai mult. Mai ales pe Urgente Minore cand un medic vede 70 – 80 de pacienti pe zi, sa stai si sa completezi la fiecare in parte este dificil, dar o sa ne conformam, a declarat medicul Ecaterina Balanescu Buzau, seful Sectiei UPU a Spitalului Slatina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți