19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Tinerii care vor sa devina politisti sustin proba sportiva

- Advertisement -

Proba sportiva se desfasoara pe terenul de sport de la Centrul de Formare si Perfectionare a Politistilor Nicolae Golescu din municipiul Slatina, la aceasta participand nu doar candidatii din judetul Olt, ci si candidatii din alte sapte judete, respectiv din Teleorman, Caras Severin, Timis, Valcea, Gorj, Dolj si Mehedinti. De sambata, 7 mai, si pana miercuri, 11 mai, un total de 1.671 de participanti la concurs dau proba de evaluare a performantei fizice la Slatina. in urma testarii psihologice, doar 224 de candidati din Olt au ramas pentru a sustine proba sportiva, dintre acestia 222 fiind pentru concursul de incadrare directa, din sursa externa, iar ceilalti doi pentru concursul de reincadrare.
Toate posturile scoase la concurs la nivelul Politiei Olt sunt in specialitatea ordine publica, fiind prevazute in cadrul posturilor de politie comunale. Cele 14 posturi destinate incadrarii din sursa externa sunt de ajutor de sef de post si sunt vacante la Sectia 1 Politie Rurala Bobicesti – posturile de politie Oboga si Vulpeni, Sectia 2 Politie Rurala Osica de Sus – Postul de Politie Osica de Sus, Sectia 4 Politie Rurala Coteana – posturile de politie Izvoarele si Valcele, Sectia 9 Politie Rurala Scornicesti – posturile de politie Spineni si Topana, Sectia 11 Politie Rurala Verguleasa – posturile de politie Cungrea, Samburesti, Verguleasa, Vitomiresti si Vulturesti si Sectia 12 Politie Rurala Potcoava – posturile de politie Corbu si Sarbii Magura. Tot pentru ajutor de sef de post este si postul care urmeaza a fi ocupat prin reincadrare, acesta fiind vacant la Sectia 7 Politie Rurala Daneasa – Postul de Politie Seaca.
Dupa proba sportiva, candidatii urmeaza a sustine testul scris pe data de 14 mai 2016. Potrivit unui comunicat de presa remis luna trecuta de IPJ Olt, nota finala reprezinta media notelor obtinute la proba de evaluarea a performantei fizice si la proba test scris. Candidatii declarati <> la concursul organizat pentru ocuparea unui post vacant nu pot ocupa, in baza notei finale obtinute la respectivul concurs, alte posturi vacante in aceeasi unitate sau in alte unitati. Dupa incadrarea ca politisti, acestora nu le pot fi modificate raporturile de serviciu prin delegare, detasare, mutare si transfer timp de cel putin trei ani de la numirea in prima functie, cu exceptia situatiei in care intervine reorganizarea unitatii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți