11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Fost director de institutie, cu conturi in Panama

- Advertisement -

Dumitru Onica este fost al sef al Protectiei Consumatorului Olt. Firma tatalui sau, SC Milu Cons SRL, a derulat mai multe contracte publice cu Primaria Slatina in mandatul lui Darius Valcov, fost primar in Slatina si fost ministru al Finantelor, cercetat astazi de DNA sub control judiciar pentru fapte de coruptie. Onica junior este si finul de cununie al lui Darius Valcov.

Potrivit Rise Projects, compania offshore a lui Onica este MVM Investments Ltd (British Virgin Islands – mutata in Seychelles).
Dumitru Onica nu are mentionata in declaratia sa de avere MVM Investments Ltd. Adresa de corespondenta a companiei, in Romania, este in blocul V23 din Slatina, devenit celebru dupa ce mai multi apropiati ai lui Darius Valcov si-ar fi mutat firmele si adresele la aceeasi adresa, precizeaza sursa citata.

Dupa ce a pierdut functia de director al Protectiei Consumatorului, Onica si-a incercat norocul la ANAF, inscriindu-se la concursul organizat in 2013 pentru ocuparea posturilor de inspector antifrauda la regionala de la Targu Jiu. A picat examenul, iar dupa o perioada de stat pe bara se zvonea ca ar fi fost angajat pe o functie de executie la ANIF.

Ultima declaratie de avere a lui Dumitru Onica dateaza din 2012, de pe vremea cand acesta era sef la Protectia Consumatorului, si consemneaza drept unica proprietate un apartament de 92 metri patrati, in Slatina. Cu datorii de 191.000 lei si 15.000 CHF, Onica avea drept venituri anuale declarate salariul sau de 45.000 lei, indemnizatia sotiei pentru cresterea copilului – 12.000 lei, alocatia de 2.400 lei si 1.800 lei din chiria apartamentului.

Ce averi ascunde, sau ale cui averi le ascunde, vor deslusi probabil la un moment dat organele abilitate…

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți