14.1 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Amenzi in urma controalelor in spitalele din Olt

- Advertisement -
in planul tematic al Ministerului Sanatatii, anual, in perioada februarie-martie se desfasoara actiuni de verificare a unitatilor sanitare cu paturi in care se pot preleva si probe de laborator in cazul unor suspiciuni. Deficientele constatate cu ocazia acestor controale sunt remediate in termene impuse de reprezentantii Directiei de Sanatate Publica si/sau termene asumate de conducerea unitatilor sanitare cu paturi pentru care sunt necesare alocari de fonduri, a explicat Gabriela Gogiu, purtatorul de cuvant al DSP Olt.
in acest an, in actiunea tematica organizata de Ministerul Sanatatii, in perioada ianuarie- februarie au fost recoltate 63 probe de laborator, din care 12 probe au fost necorespunzatoare, respectiv s-au inregistrat depasiri ale parametrului NTG (Numar Total de Germeni).
Pentru deficientele constatate s-au aplicat 35 sanctiuni, din care 27 avertismente si 8 amenzi contraventionale in valoare de 8.800 lei. Patru din cele cinci unitati sanitare cu paturi au facut obiectul recontroalelor in luna aprilie 2016 (SJU Slatina, Spitalul Orasenesc Bals, Spitalul Orasenesc Corabia, Spitalul Schitu Greci). La Spitalul Municipal Caracal termenele de remediere a deficientelor constatate nu au expirat pana in prezent. in data de 3 mai reprezentantii DSP Olt au prelevat teste de sanitatie de la SJU Slatina, ale caror rezultate au fost corespunzatoare, a mai spus Gabriela Gogiu.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți