17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Dosarul clanului Bercea, stramutat la Bucuresti

- Advertisement -
Joi, 5 mai, a fost al saselea termen de judecata al procesului, instanta constanteana stramutand dosarul. Scoate cauza de pe rol si trimite la Curtea de Apel Bucuresti, instanta la care s-a dispus stramutarea cauzei, se precizeaza in solutia pe scurt data in dosarul 822/36/2015. Zilele acestea, instanta din Capitala urmeaza sa primeasca dosarul si va stabili un prim termen de judecata al cauzei. Reamintim ca membrii familiei lui Sandu Anghel au fost condamnati de magistratii Tribunalului Constanta, la sfarsitul lunii octombrie 2015, la ispasirea a ani grei de inchisoare pentru santaj.
Acuzat de savarsirea a trei infractiuni concurente de santaj, dar si de complicitate la tentativa de omor calificat intr-un alt dosar, fapta pentru care se afla incarcerat in Penitenciarul Colibasi, Florin Anghel, zis Ambasador, baiatul lui Sandu Anghel, a fost condamnat, in total, la o pedeapsa de 12 ani, 11 luni si 20 de zile inchisoare cu executare si 2 ani pedeapsa complementara, constand in interzicerea exercitarii unor drepturi. Marius Constantin, ginerele lui Bercea, acuzat de savarsirea infractiunii de santaj cu circumstante agravante, a fost condamnat la 4 ani, 6 luni si 310 zile de inchisoare. Izaura Anghel, fiica lui Bercea si concubina lui Marius Constantin, este acuzata de aceeasi infractiunesi a fost condamnata la executarea unei pedepse de 4 ani, 5 luni si 10 zile de inchisoare. Sotia lui Bercea, Fanica, zisa si Stela, acuzata in acelasi dosar de savarsirea infractiunii de santaj, a fost condamnata, in total, la executarea unei pedepse de 3 ani si 9 luni de inchisoare. in privinta celuilalt fiu al Mondialului, Grinica Ion Anghel, instanta de judecata a luat masura educativa neprivativa de libertate a supravegherii pe o durata de sase luni, inclusiv respectarea mai multor obligatii, printre care se numara urmarea unui curs de pregatire scolara sau de formare profesionala.Totodata, magistratii constanteni au admis in parte actiunea civila formulata de Mircea Basescu siQ obliga cei cinci inculpati la plata unor daune morale in valoare totala de 7.000 de euro.
Membrii clanului Bercea au fost trimisi in judecata de procurorii DNA la sfarsitul lunii iunie 2014, fiind acuzati de santajarea fratelui lui Traian Basescu. Potrivit rechizitoriului, la data de 1 noiembrie 2013, Florin Anghel i-a cerut lui Mircea Basescu 280.000 de euro, in caz contrar amenintand cu dezvaluirea unor informatii compromitatoare in presa.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți