14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Floare de salcam si-a desemnat castigatorii

- Advertisement -
Organizatorii festivalului Floare de salcam au fost Primaria si Consiliul Local Urzica, Consiliul Judetean Olt, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradionale Olt si Ansamblul Profesionist Doina Oltului Slatina. 19 concurenti din municipiul Slatina, orasul Corabia si comunele Perieti, Valeni, Crampoia, Obarsia, Giuvarasti, serbanesti, Gostavatu, Vadastrita, Garcov, Vadastra, Cezieni, Izbiceni si Tia Mare au urcat pe scena festivalului, misiunea juriului, al carui presedinte a fost Ion Creteanu, directorul Ansamblului Doina Oltului, fiind una dificila.
Concursul s-a desfasurat pe doua sectiuni – solisti vocali si solisti instrumentisti, la final marele premiu fiind castigat de una dintre participantele de la sectiunea solisti vocali, respectiv de Ana Maria Diaconu din comuna Perieti. La aceeasi sectiune s-au mai remarcat Florentina Cristina Cimpoaie din Valeni – premiul I, Cristina Neaga din Crampoia – premiul II si Marius Ionut Bizgan din Obarsia – premiul III, cei mai buni solisti instrumentisti fiind desemnati Alexandra Florentina Andrei (vioara) din Giuvarasti – premiul I, Mihaita Micu (caval si fluier) din serbanesti, Ana Velea (nai) din Gostavatu – premiul II si stefan Ciocoiu (vioara) din Vadastrita – premiul III. Acompaniamentul muzical a fost asigurat de orchestra Doina Oltului, condusa de dirijorul Cristian Dumitru.
Valoarea premiilor puse in joc a fost de aproximativ 3.000 de lei, valoarea marelui premiu fiind de 600 de lei, toti castigatorii, dar si ceilalti participanti, primind din partea organizatorilor diplome. La sfarsitul festivalului au avut loc si trei recitaluri, acestea fiind sustinute de Maria Catalina Bescuca, castigatoarea de anul trecut, si indragitii interpreti de muzica populara Maria Ghinea si Ion Creteanu.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți