18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

incep inscrierile la Titularizare

- Advertisement -
Pentru dascalii olteni incepe febra examenelor si inspectiilor la clasa, etape ce fac parte din concursul national de titularizare din acest an. Potrivit calendarului de desfasurare, pana a sfarsitul lunii mai cadrele didactice se pot inscrie, dupa aceasta perioada, in intervalul 30 mai – 1 iulie, desfasurandu-se probele practice/orale si inspectiile la clasa. Pe 20 iulie, candidatii vor sustine proba scrisa a titularizarii.
in ceea ce priveste absolventii promotiei 2016 (studiilor medii/postliceale/universitare de licenta/universitare de masterat/departamentelor pentru pregatirea personalului didactic/departamentelor de specialitate cu profil psihopedagogic), acestia pot sa prezinte adeverinta de absolvire a studiilor/programului de pregatire psihopedagogica si sa valideze fisa de inscriere in data de 20 iulie. Absolventii promotiei 2016 pot participa la proba scrisa in cadrul concursului national pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate, numai dupa prezentarea adeverintei de absolvire a studiilor/programului de pregatire psihopedagogica, precizeaza reprezentantii Inspectoratului scolar Olt.
Pentru aceasta sesiune a concursului, la nivelul judetului sunt vacante 59 posturi titularizabile, cu viabilitate de 4 ani, 23 din ele fiind in mediul urban. Astfel, la Scornicesti e vacant un post pe disciplina biologie (liceal), la Piatra-Olt un post pe biologie (liceal); la Bals sunt vacante 4 posturi: chimie (liceal), kinetoterapie (gimnazial invatamant special), doua posturi psihopedagogie speciala pentru educatie speciala (invatamant special – deficiente moderate sau usoare).
La Caracal sunt vacante 5 posturi – educatie fizica si sport (liceal), geografie (liceal), pregatire-instruire practica constructii si lucrari publice (liceal), pregatire-instruire practica estetica si igiena cirpului omenesc (liceal), pregatire-instruire practica mecanica (liceal). in Slatina, numarul posturilor vacante este de 10, repartizate astfel: invatator/institutor pentru invatamantul primar in limba romana (primar), limba si literatura romana (liceal), mecanica (liceal), doua posturi medicina generala (postliceal), muzica instrumentala (functie de instrument) la gimnaziu/primar muzica/arta/gimnaziu coregrafie, pregatire-instruire practica farmacie (postliceal), pregatire-instruire practica transporturi/transporturi rutiere (liceal). La Draganesti-Olt si Potcoava sunt vacante cate un post la disciplinele matematica (liceal), respectiv educatoare/institutor pentru invatamantul prescolar/profesor pentru invatamantul prescolar in limba romana.
Pe langa posturile pe perioada nedeterminata, la nivelul judetului sunt vacante si posturi fractionate pe diferite discipline de studiu.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți