18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Interceptarile raman probe in dosarul lui Darius Valcov

- Advertisement -

Convorbirile inregistrate in mediu ambiental si procesele verbale de redare aferente raman probe in dosarul in care Darius Valcov este judecat pentru luare de mita. in martie, Tribunalul Olt a respins ca neintemeiate cererile formulate de inculpat si a dispus inceperea judecatii.
Respinge ca neintemeiate urmatoarele cereri formulate de inculpat prin aparatorii sai alesi : 1) Cererea depusa la data de 28.12.2015 privind : constatarea neregularitatii actului de sesizare, – sanctionarea cu nulitatea relativa a Ordonantelor emise in dosarul 91/P/2015 (…) si in dosarul 255/P/2015 (…), prin care au fost delegati sa efectueze activitati de urmarire penala ofiteri de politie judiciara; – excluderea probelor derivand din ordonantele a caror nulitate relativa s-a solicitat a fi constatata asa cum au fost mentionate in cele de mai sus; 2) Cererea depusa la data de 04.01.2016 privind : – excluderea rechizitoriului emis la data de 19.05.2015 in dosarul 378/P/2015 de Parchetul de pe langa iCCJ – DNA – Sectia de combatere a coruptiei; – excluderea convorbirilor inregistrate in mediu ambiental si a proceselor verbale de redare aferente care reprezinta probe in dosarul 378/P/2015 de Parchetul de pe langa iCCJ – DNA – Sectia de combatere a coruptiei; 3) Cererea depusa la data de 09.03.2016 privind competenta instantei, legalitatea sesizarii acesteia, a administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala. Constata legalitatea sesizarii instantei cu rechizitoriul nr. 91/P/2015 emis la data de 26.11.2015 de Parchetul de pe langa iCCJ – DNA – Sectia de combatere a coruptiei, privind pe inculpatul Valcov Darius Bogdan, a administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala. Dispune inceperea judecatii cauzei privind pe inculpatul Valcov Darius Bogdan, se precizeaza in incheierea instantei. Decizia a fost atacata la Curtea de Apel Craiova, instanta care a respins luni contestatia lui Valcov, ca nefondata. Hotararea Curtii de Apel Craiova este definitiva.
in acest dosar, Darius Valcov este acuzat de luare de mita si trafic de influenta. Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, Valcov ar fi pretins si primit 4,2 milioane de lei de la oameni de afaceri care derulau contracte cu Primaria Slatina si cu Compania de Apa (reabilitari de blocuri, reabilitarea Centrului istoric, extinderea si reabilitarea retelelor de apa si canalizare).

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți