18.6 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

ISU Olt cauta 40 de pompieri voluntari

- Advertisement -

Demersul institutiei noastre are la baza beneficiile activitatilor de voluntariat, ca expresie a implicarii, solidaritatii si responsabilitatii civice si valorii profesionale a acestora, materializata in sprijinul acordat comunitatilor pe timpul situatiilor de urgenta, dar si pentru prevenirea lor, se precizeaza intr-un comunicat de presa remis de ISU Olt. Potrivit reprezentantilor institutiei, dupa parcurgerea unor programe de pregatire, activitatile derulate alaturi de pompierii olteni vor consta in participarea la misiunile de interventie, utilizarea notiunilor de baza in acordarea primului ajutor calificat, implicarea in actiunile de ajutor umanitar si in cele de popularizare a mesajului preventiv.
Proiectul derulat de IGSU la nivel national este intitulat Salvator din pasiune si se va derula pana pe data de 29 iulie 2016, toata aceasta perioada fiind structurata in trei etape ce presupun recrutarea si inscrierea candidatilor, analizarea dosarelor si incheierea contractelor de voluntariat. Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cei care doresc sa se alature pompierilor salvatori din judet sunt: varsta cuprinsa intre 16 si 65 de ani, apt din punct de vedere medical, sa nu fi fost condamnat pentru savarsirea infractiunilor cu intentie si sa nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar in cadrul inspectoratelor pentru situatii de urgenta.
Dosarul candidatului trebuie sa contina: cererea de inscriere, certificatul de cazier judiciar (n.red. – pentru persoanele care au varsta de peste 18 ani), copie dupa actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau in curs de desfasurare, adeverinta medicala si acordul parintilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au varsta sub 18 ani, a precizat plutonierul major Dan Nedeloiu din cadrul Compartimentului de Informatii si Relatii Publice al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt. Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obtinute accesand site-ul IGSU-www.igsu.ro- si cel al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Matei Basarab al judetului Olt – www.isuolt.ro, structuri la nivelul carora veti putea confirma valentele profesiei de salvator.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți