11.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 600 de vitezomani, amendati de politisti

- Advertisement -

37 de politisti, dintre care 36 de la Serviciul Rutier al Politiei Olt, au actionat in perioada 1 – 8 mai, in judet, pentru depistarea si sanctionarea abaterilor rutiere, in special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteza.
in timpul misiunilor, oamenii legii au folosit 11 radare cu ajutorul carora au depistat in trafic soferii care au calcat prea tare pedala de acceleratie, cu totii fiind sanctionati contraventional. Astfel, saptamana trecuta, politistii olteni au constatat noua infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice, au aplicat 671 de amenzi pentru nerespectarea vitezei regulamentare, iar in zece situatii conducatorilor auto le-au fost retinute permisele de conducere, in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pentru 90 de zile.
Reprezentantii Politiei reamintesc ca viteza cauzeaza si agraveaza accidentele de circulatie. Viteza reduce posibilitatea de manevrare la timp a autoturismului si scade vizibilitatea, reducand campul vizual al soferului la zona centrala a drumului. Nu uitati! Cu cat viteza este mai mare, socul produs de accident este mai mare, iar consecintele mai grave. Viteza induce stres intrucat il obliga pe sofer sa recepteze un volum mai mare de informatii intr-un timp mai scurt si ii scade vigilenta, mentioneaza oamenii legii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți