14.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Colegiul National Ion Minulescu – 53 de ani de performanta in educatie

- Advertisement -

Amfiteatrul liceului a gazduit miercuri festivitatea de marcare a celor 53 de ani de existenta a Colegiului Ion Minulescu, zeci de elevi, cadre didactice si invitati sarbatorind evenimentul. Nu au lipsit de la manifestare Emil Popa, primarul interimar al Slatinei, Cristian Bircea, viceprimarul orasului, Felicia Man, inspectorul scolar general, Steluta Dan, inspectorul scolar general adjunct, dar si deputatul Emil Mot.
Suntem la un moment aniversar, de celebrare a valorilor, a reusitelor, de afirmare a performantelor. Daca vorbim de Colegiul National Ion Minulescu astazi, putem vorbi despre calitate, despre activitati extrascolare, despre proiecte europene. La fel de bine putem vorbi despre rezultate la examene, olimpici nationali si internationali. insa scoala are o evolutie in timp, evolutie care nu se traduce doar in plan educational, nu doar in plan al trairilor, ci poate si in plan fizic. Astazi suntem martori ai constructiei unui nou corp de cladire; mai mult, avem depuse proiecte la Primarie pentru extinderea si dotarea unei cladiri in care isi vor desfasura activitatea in programul After school 120 de elevi. De asemenea, avem si un proiect al Ministerului Educatiei, pentru reabilitarea corpului B. Asta arata un fapt dovedit deja: comunitatea investeste in scoala, a investit si va continua sa investeasca, pentru ca Minulescu este de fapt o scoala a comunitatii, a declarat profesorul Marius Perianu, directorul CNIM.
si Emil Mot le-a urat La multi ani celor prezenti, punand accent pe faptul ca unitatea de invatamant a format oameni de calitate recunoscuti in toata tara.
Stimati profesori, dragi elevi, de 53 de ani, CNIM reprezinta o emblema pentru Slatina, si nu numai pentru Slatina, ci si pentru tara noastra. De 53 de ani, de pe portile acestui liceu au iesit numeroase personalitati. Asta nu inseeamna decat un singur lucru: un invatamant de calitate, un invatamant modern, la cele mai inalte standarde, si cadre didactice de exceptie. Va doresc din suflet La multi ani tuturor celor care pastrati in inima Colegiul National Ion Minulescu!, a declarat Emil Mot.
Felicia Man le-a transmis o urare emotionanta elevilor si profesorilor Colegiului Ion Minulescu.
De fiecare data cand vin in scoala dumneavoastra sunt emotionata, iar la aceasta sarbatoare sunt de doua ori emotionata, pentru ca trebuie sa va marturisesc public ca am exact varsta voastra (n.red. a liceului), mai putin cu o luna. De fiecare data cand ajung intr-o scoala constat un lucru special: dincolo de concursuri, de competitii, de olimpiade, concursuri pe care voi le castigati cu sprijinul profesorilor vostri, cu sprijinul parintilor vostri – dincolo de toate acestea sta foarte multa munca, una care nu se vede, de fiecare zi, de fiecare clipa, in scoala si acasa. E emotionant sa stii ca intr-o institutie se creeaza caractere si in aceasta institutie se intampla lucrul acesta cu prisosinta. Vreau sa le multumesc colegilor mei, profesori la Colegiul Ion Minulescu, pentru tot ce fac in fiecare clipa a existentei acestei scoli, sa va multumesc voua pentru ca sunteti asa de frumosi si destepti, sa le multumesc parintilor vostri pentru ca va cresc frumos. La multi ani, Ion Minulescu!, a spus si Felicia Man.
in cadrul evenimentului au fost premiati cu diplome 43 de elevi participanti la fazele nationale ale olimpiadelor si concursurilor, dar si dascalii care i-au pregatit. Sunt copiii ce reprezinta liceul la etapele nationale ale olimpiadelor si concursurilor scolare – 43 de elevi participanti la olimpiadele nationale de anul acesta, ceea ce reprezinta mai mult de un sfert din totalul reprezentantilor judetului, a conchis Marius Perianu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți