7.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Perchezitii la evazionisti cu lingouri de aluminiu

- Advertisement -

Perchezitiile au fost efectuate de politistii de investigare a criminalitatii economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Olt, la actiune participand si politisti din Capitala, de la inspectoratele de politie judetene Dolj, Ilfov si Brasov, mascatii de la Serviciului de Actiuni Speciale din Olt, Dolj si Ilfov, precum si efective ale Jandarmeriei Olt si Gruparii de Jandarmi Mobile Craiova.
Noua din totalul celor 20 de descinderi s-au desfasurat la domicilii si sediile sociale ale unor societati comerciale banuite ca ar fi implicate in savarsirea infractiunii de evaziune fiscala din Olt. Oamenii legii au perchezitionat sase locatii din municipiul Slatina si cate una in orasele Corabia, Draganesti Olt si comuna Coteana. Politistii si mascatii au ridicat documente de evidenta contabila si mijloace de stocare date, in vederea probarii activitatii infractionale in urma careia bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 7 milioane de lei.
Din cercetari a reiesit ca administratorul unei societati comerciale, ce are ca obiect de activitate intermedieri cu produse diverse, in perioada 2011 – 2015 ar fi evidentiat in contabilitate achizitii fictive de lingouri de aluminiu de la firme de tip <> si nu ar fi inregistrat, in intregime, veniturile obtinute. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infractionala este de 7.248.900 lei, reprezentand TVA si impozit pe profit, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Politiei Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți