10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Spitalul Slatina: Interventiile chirurgicale se desfasoara in regim normal

- Advertisement -

Ministerul Sanatatii a anuntat joi, prin intermediul unui comunicat de presa, ca in cinci spitale din tara se efectueaza interventii chirurgicale doar in regim de urgenta.
Astazi (n.r joi), la sediul Ministerului Sanatatii a avut loc o videoconferinta cu reprezentantii Directiilor de Sanatate Publica de la nivel national.in cadrul videoconferintei, domnul Victor Strambu, secretar de stat in cadrul Ministerului Sanatatii, a informat reprezentantii Directiilor de Sanatate Publica cu privire la masura blocarii utilizarii biocidelor HexiPharma in contextul anchetei administrative derulate de Ministerul Sanatatii. De asemenea, Directiile de Sanatate Publica au raportat situatia stocurilor disponibile de produse biocide de la nivelul unitatilor sanitare cu paturi publice si private, precum si situatia derularii interventiilor chirurgicale in spitalele publice. Astfel, din cele 41 de judete si Municipiul Bucuresti, situatia in care se efectueaza interventii chirurgicale doar in regim de urgenta, este urmatoarea:
1. Judetul Dolj – Spitalul Judetean – desfasoara interventii chirurgicale in regim de urgenta
2. Judetul Galati – Spitalul de Pediatrie – desfasoara interventii chirurgicale in regim de urgenta
3. Judetul Olt – Spitalul Judetean – desfasoara interventii chirurgicale in regim de urgenta
4. Judetul Teleorman -Spitalul Judetean – desfasoara interventii chirurgicale in regim de urgenta
5. Bucuresti – Institutul de Pneumologie Marius Nasta
in cazul celor 5 unitati sanitare care in prezent deruleaza interventii chirurgicale doar in regim de urgenta au fost dispuse masuri pentru remedierea situatiei cu celeritate, astfel incat, in cursul zilei de maine sa se poata relua fluxul normal al activitatii chirurgicale.
Totodata, Ministerul Sanatatii a solicitat Directiilor de Sanatate Publica sa comunice unitatilor sanitare cu paturi intreprinderea tuturor masurilor necesare pentru desfasurarea serviciilor medicale in conditii de siguranta pentru pacienti prin asigurarea cantitatilor corespunzatoare de produse biocide, altele decat cele fabricate de firma HexiPharma, preciza comunicatul ministerului.
Contactat telefonic, Catalin Patru, directorul medical al SJU Slatina, a declarat ca la nivelul unitatii sanitare situatia a fost remediata, iar activitatea chirurgicala se desfasoara normal.
A existat o intrerupere de cateva ore. La ora 14.30 ne-au sosit dezinfectantele si antisepticele comandate in locul celor de la HexiPharma, iar situatia a reintrat in normal. Noi am demarat inca de ieri demersuri pentru acoperirea necesarului, a spus Catalin Patru. Acesta a precizat ca unitatea sanitara a reziliat contractul cu HexiPharma, de la care nu mai achizitionase produse din luna aprilie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți