12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Zeci de chiulangii, dusi la ore de politisti

- Advertisement -

Saptamana aceasta, politistii din judet au intensificat activitatile pentru asigurarea unui climat de siguranta in incinta si zona adiacenta unitatilor scolare. Astfel, oamenii legii au verificat toti agentii economici din zona unitatilor de invatamant si au dispus masurile legale impotriva persoanelor care comercializeaza produse interzise elevilor. Totodata, unitatile scolare au fost controlate din punct de vedere al asigurarii cu paza si elemente de protectie. in cadrul actiunii s-a pus accent si pe depistarea elevilor care absenteaza nemotivat de la cursuri, informarea unitatilor de invatamant din care acestia fac parte, precum si pe identificarea elevilor cu un comportament antisocial si consilierea acestora impreuna cu cadrele didactice si psihologii de unitate.
in zilele de 10 si 11 mai, nu mai putin de 44 de elevi au fost depistati absentand de la ore, motiv pentru care politistii au efectuat informari catre unitatile scolare unde acestia invatau. De asemenea, in cele doua zile au avut loc 82 de activitati preventive si 58 de controale privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, dintre care 32 in mediul urban si 26 in rural, in urma acestor verificari fiind aplicate trei amenzi. La randul lor, politistii rutieri au desfasurat in ultimele zile actiuni de verificare a semnalizarii rutiere si informarea administratorului drumului public in vederea eliminarii deficientelor si de sanctionare a participantilor la trafic care nu respecta normele rutiere din zona unitatilor scolare (n.red. – traversarea neregulamentara, neacordarea prioritati pietonilor angajati in traversare, opriri si stationari neregulamentare). in cadrul acestor activitati, politistii de proximitate si cei din compartimentele de analiza si prevenire a criminalitatii le-au prezentat elevilor teme din domeniul delicventei juvenile si victimizarii minorilor, a precizat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Politiei Olt.
Oamenii legii vor continua si vineri, 13 mai, actiunile din zona unitatilor scolare din judet, pentru prevenirea si combaterea delincventei juvenile si a victimizarii minorilor, dar si pentru eficientizarea masurilor necesare asigurarii bunei desfasurari a procesului instructiv-educativ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți