4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

S-a deschis bursa de peste din Corabia

- Advertisement -

Constructia bursei de peste din orasul de la Dunare a inceput in primavara anului 2015, lucrarile fiind finalizate la inceputul acestui an. Investitia s-a realizat in locul fostei parcari de langa Piata Centrala din Corabia si are o suprafata de 817 metri patrati, de aici cetatenii putand cumpara peste viu, peste proaspat, peste congelat si produse din peste. incepand de astazi (n.red. – vineri) isi incepe activitatea bursa de peste – un loc destinat depozitarii si primei vanzari a pestelui si a produselor de acvacultura, dotat si utilat conform normelor sanitar-veterinare in vigoare, se precizeaza pe pagina de Facebook a Primariei orasului Corabia.
Bursa de peste din localitatea dunareana este impartita in patru spatii, doua dintre acestea fiind deja inchiriate. Pentru inceput, au fost inchiriate doar doua dintre spatii, pentru un an. Este vorba de un investitor spaniol stabilit la noi in oras. Plateste o chirie de 15.000 – 16.000 de lei pe luna, fondurile ajungand la bugetul local al administratiei din Corabia. Acum, asteptam ca si celelalte doua spatii sa fie inchiriate, a precizat Dan Oltean, purtatorul de cuvant al Primariei Corabia. imbunatatirea conditiilor de depozitare, microbursa de peste si produse de acvacultura este denumirea proiectului de care a beneficiat orasul Corabia, realizat prin FLAG-ul Asociatia Grupul Local Prietenii Pescarilor Olteni prin Programul Operational pentru Pescuit, pe masura 1.2 – Investitii pentru adaugarea de valoare activitatilor si produselor asociate direct cu sectorul pescuitului. Valoarea totala a proiectului a fost de aproximativ 2,1 milioane de lei.
Potrivit autoritatilor locale, prin realizarea acestei investitii se va revitaliza sectorul pescaresc local, precum si din zonele adiacente, avand in vedere ca aceasta este singura bursa de peste din zona. De asemenea, investitia va duce la dezvoltarea economica a zonei si vine in sprijinul pescarilor profesionisti si a familiilor acestora, precum si a societatilor comerciale care au ca obiect de activitate comercializarea pestelui si a produselor de acvacultura. Odata construita piata de peste s-a separat si modul de desfacere a produselor alimentare si agricole de cele nealimentare, la Corabia realizandu-se astfel un comert civilizat, adaptat la cerintele si standardele europene.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți