13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Concurs de afise pentru meciul dintre Romania si Franta

- Advertisement -

Campionatul European de Fotbal 2016 organizat in Franta va debuta vineri,10 iunie, cu un meci asteptat cu mare interes, cel dintre echipa tarii gazda si echipa Romaniei. Cu aceasta ocazie, Fundatia ACTUS si Liceul Francez Anna de Noailles propun elevilor interesati un concurs de afise dedicate acestui eveniment sportiv.
Potrivit calendarului concursului, depunerea afiselor candidatilor se va face intre 16 mai si 5 iunie 2016. Lucrarile vor fi trimise prin posta Liceului Anna de Noailles, la adresa soseaua Bucuresti Ploiesti nr. 160A, Sector 1, Bucuresti, 013697 sau prin posta electronica, la adresele enss_ccc@lyceefrancais.ro sau ccc@lyceefrancais.ro.
Juriul, alcatuit din cate un reprezentant al scolilor participante, un membru din partea Fundatiei ACTUS, un membru din partea Liceului Anna de Noailles, precum si din cate un membru din partea partenerilor acestei manifestari (Ambasada Frantei, Ministerul Tineretului si Sportului, Federatia Romana de Fotbal), va selecta cele mai bune afise, dupa urmatoarele criterii: originalitatea/creativitatea productiei, calitatea grafica, lizibilitate/claritatea informatiei. Productiile vor fi studiate de membrii juriului in perioada 6-9 iunie, comunicarea rezultatelor urmand a se face in cursul serii de 9 iunie.
Creatorul celui mai bun afis va primi ca premiu o minge de fotbal, special dedicata evenimentului, semnata de jucatorii nationalei de fotbal a Romaniei si o excursie in Franta. Ceremonia de premiere va avea loc pe 10 iunie la Ambasada Frantei in Romania.

Cum se realizeaza afisul
Elevii care vor sa participe la concurs trebie sa respecte o serie de reguli de realizare a afisului. Astfel, lucrarile vor fi transmise in format hartie A3 sau in format electronic, portret sau landscape (decizia este lasata la alegerea candidatului). De asemenea, tehnica de realizare va trebui sa fie tehnica pictura mixta (guasa, acuarela, ulei) si/sau pasla sau infografie (fotografii/texte) sau colaj. Mesajul afisului va fi in limba romana sau franceza.
Pe afis trebuie sa figureze in mod obligatoriu numele evenimentului: Meciul de deschidere al Euro 2016 Franta-Romania; data evenimentului: vineri 10 iunie 2016; locatia: Stade de France – St. Denis – Franta.
Cod de culori: culorile nationale ale fiecarei tari (albastru/alb/galben/rosu) trebuie sa apara pe document. in josul documentului trebuie sa figureze numele candidatului, clasa, institutia de invatamant de origine. Totodata, o margine de 5 cm in josul afisului trebuie lasata alba pentru a adauga ulterior partenerii institutionali.
Foarte important este si regulamentul creat de organizatori: concursul trebuie sa respecte spiritul si codul sportiv si urmatoarele reguli: respectul fata de joc, fata de reguli, fata de sine insusi, fata de altii si fata de institutiile sportive si publice (de exemplu: vor fi utilizate doar imagini libere de drepturi de autor); onestitate, integritate si loialitate; solidaritate, altruism, fraternitate.
Toleranta si refuzarea oricarei forme de discriminare: din acest motiv nu vor fi promovati sponsori (altii decat cei autorizati de catre organizatori) si sunt interzise orice simboluri religioase, filozofice, politice, etc; favorizarea egalitatii de sanse: pentru aceasta juriul va juriza cu deplina impartialitate, adoptand cele mai obiective criterii posibile. Informatiile legate de competitie sunt disponibile si pe site-ul Inspectoratului scolar Judetean Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți