10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Trofeul Cantecele Dunarii, castigat de Ana Maria Deaconu din Perieti

- Advertisement -

Consiliul Judetean Olt, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Olt si Primaria si Consiliul Local Ianca au fost organizatorii acestei editii a festivalului.
Dupa ce in urma cu o saptamana a castigat marele premiu al Festivalului folcloric Floare de salcam de la Urzica, Ana Maria Deaconu, adolescenta de 16 ani din comuna Perieti, a reusit sa impresioneze si juriul festivalului de la Ianca, al carui presedinte a fost artistul Ion Creteanu, directorul Ansamblului Profesionist Doina Oltului din Slatina. Solista vocala a interpretat in fata juriului si a celor peste 500 de spectatori balada lui Gruia Novac si hora lenta De ce n-ai venit aseara si s-a intors acasa cu trofeul Cantecele Dunarii, un premiu in valoare de 1.500 de lei care a fost oferit de reprezentantii CJCPCT Olt.
Alaturi de artista din Perieti, in cele doua zile ale festivalului pe scena au mai evoluat inca 11 solisti vocali din judetele Olt, Dolj, Gorj, Teleorman si Arges, insa, in final, doar cativa dintre ei au obtinut premii. in urma deliberarii juriului, premiul I a fost acordat lui Maria Bescuca din Olt, premiul II lui Nicoleta Crisante din Olt, premiul III lui Ioana Lita din Arges, mentiune lui Ana Maria Buzulica din Olt si David Hodoiu din Gorj, premiul special al Ansamblului Doina Oltului lui Andrada Gatej din Gorj, premiul special al Consiliului Local Ianca lui Ionut Alexandru Lilea din Dolj, premiul Tineretii lui Elena Geanina David din Olt si premiul pentru autenticitatea costumului popular al Muzeului Judetean Olt lui Ionut Alexandru Lilea din Dolj, acompaniamentul muzical fiind asigurat de orchestra Doina Oltului, condusa de dirijorul Cristian Dumitru. Toti castigatorii au fost recompensati cu diplome si premii in bani, valoarea totala a acestora fiind de peste 6.000 de lei. Dupa concursul propriu-zis, la caminele culturale din Potelu si Ianca artistii si dansatorii Ansamblului Profesionist Doina Oltului au sustinut spectacole, invitat special al festivalului Cantecele Dunarii fiind indragitul interpret de muzica populara Petrica Matu Stoian.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți