8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cand Dumnezeu ramane ultima speranta….

- Advertisement -

Este o mana de om, care la cei doi anisori pe care-i are trece prin chinuri cumplite. Diagnosticat cu o forma agresiva de cancer cerebral, micutul Edi Enache, din Strejesti, se zbate intre viata si moarte pe un pat de spital. Dupa ultima operatie, medicii nu ii mai dau nici o sansa. Distrusi de durere si cu teama cumplita ca in orice moment isi vor pierde unicul copil, parintii fac un apel sfasietor catre toti cei care cunosc drama prin care trec – sa se roage pentru micutul lor.

Dragul meu Eduard,


Stau acum si te privesc cum dormi, un somn atat de profund… Te strig incet, oare ma auzi? imi amintesc cum te-am privit prima data… erai atat de mic si de galagios… Am simtit atunci ca tu esti Universul meu, ca timpul parca statea in loc, doar pentru noi… Mi-ai zambit, iar eu pluteam de fericire, era o fericire cum nu mai intalnisem pana atunci. Cand te-am tinut in brate prima data, parea ca lumea din jurul nostru disparuse. Credeam ca vom fi fericiti pentru totdeauna, dar fericirea noastra s-a transformat acum in disperare, in suferinta si durere, in teama… teama ca vei pleca… teama ca te voi pierde. Stau langa patul de spital si te privesc neputincioasa, incercand parca sa imi intiparesc imaginea ta, mirosul tau a lacrimioare, si ma cuprinde disperarea…
Ce pot sa fac sa te ajut? Ce pot sa fac sa te salvez? Caut pe chipul tau rigid un semn ca ma auzi si ma intreb unde s-a dus privirea ta gingasa de alta data? Visez adesea ca ma strigi, alerg desculta sa te caut, iti cant si tu zambesti tacut, te strang in brate fericita, dar ma trezesc si tu nu esti aici… si atunci ma cuprinde panica… incep sa plang dar tot tu esti cel ce ma intareste… stiu ca tu urai sa ma vezi plangand, dar imi este atat de greu…
Refuz sa cred ca ne vom desparti, refuz sa cred ca nu te vei trezi… si totusi, daca e sa pleci, copilul meu frumos si scump, iubirea mea te va-nsoti pana in ziua in care ne vom reintalni, este mesajul sfasietor postat de mama micutului Eduard pe pagina de facebook Inimi Solidare, creata .

Daca cineva vrea sa ne ajute, sa se roage si pentru copilul nostru!

Chinul familiei Enache a inceput in decembrie, cand copilului i s-a facut rau din senin. La scurt timp diagnosticul medicilor a picat ca un trasnet – cancer cerebral. Operat de urgenta la spitalul Bagdasar Arseni din Bucuresti, micutul Edi a indurat apoi chimioterapia. Parea ca totul se va sfarsi cu bine, dar din pacate a venit o noua lovitura. La indemnul medicilor, parintii au trimis probe la analiza si in Ungaria, iar diagnosticul a fost unul si mai dur – Glioblastom cu elemente de PNET- o forma mai rara de cancer cerebral. La inceputul lunii aprilie, copilului i s-a facut un RMN si s-a descoperit si o recidiva care impunea o noua operatie. Starea de sanatate a inceput sa i se inrautateasca, determinand medicii sa amane pentru moment operatia. Pe 28 aprilie insa, pentru ca recidiva ii punea viata in pericol, medicii au hotarat sa-l opereze indiferent de riscuri. Copilul a iesit cu bine din operatie, 97% din tumora fiind indepartata, si totul parea sa fie in regula, insa de a doua zi a inceput sa fie din ce in ce mai rau. Din dimineata zilei de dupa operatie si pana seara starea lui s-a deteriorat rapid, fiind diagnosticat cu apa la plamani, abdomen si inima.
De mai bine de o saptamana, copilul este la Terapie Intensiva, nu s-a mai trezit.
Distrusi de durere, parintii fac apel la toti cei care le pot intelege chinul sa se roage pentru micutul lor.
Acum totul este in mainile lui Dumnezeu. Medicii au facut tot ce era omeneste posibil pentru copilul nostru si le multumesc din suflet. Ne-am bucurat ca face fata citostaticelor, dar din pacate n-au avut efect. Am incercat tot ce am auzit ca l-ar putea face bine, pe unde am auzit ca ar fi bine sa ma duc m-am dus, am vorbit cu medici si din Spania, am luat tratament si din America… Degeaba… Nu mai avem nici o putere, doar speranta ne-a mai ramas desi il vedem cum se stinge sub ochii nostri… Le multumesc din suflet tuturor celor care ne-au ajutat cu bani si le doresc din suflet sanatate, e cel mai de pret lucru pe pamantul asta. Acum nu mai avem nevoie de bani, si chiar daca as avea n-as cere, ca nu mai am pentru ce… Nu pot sa cumpar viata, oricat mi-as dori… Singurul lucru de care avem nevoie acum sunt rugaciunile, daca cineva vrea sa ne ajute, sa se roage si pentru copilul nostru. Totul e acum in mainile lui Dumnezeu, poate face totusi o minune, a spus tatal copilului, cu vocea inecata de lacrimi.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți