10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Concursul Floare de tei de la Corabia, la editia a XVII-a

- Advertisement -

Organizatori ai editiei din acest an sunt reprezentantii Palatului Copiilor Adrian Baran- Structura Corabia, manifestarea cultural artistica desfasurandu-se sub egida Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii stiintifice, Inspectoratului scolar Judetean Olt si Primariei orasului Corabia. Daca la editia de anul trecut numarul participantilor a fost de peste 1.000, in 2016 numarul copiilor care vor lua parte la eveniment va fi de peste 1.500.
La concursul Floare de tei si-au anuntat prezenta Ansamblul Rozele Calafatului din Calafat – Dolj, Grupul folcloric Art Canto al Clubului Copiilor Moreni – Dambovita, Ansamblul Florile Stavilarului din Costeiu – Timis, Ansamblul Rapsodia Prahovei din Ploiesti – Prahova, Ansamblul Floare de colt din Galda de Jos – Alba, solista vocala Maria Marcu din Alba Iulia, Ansamblul Izvoras din Islaz – Teleorman, Ansamblul Doruletul din Lunca – Teleorman, precum si zeci de ansambluri si formatii de dansuri populare din judetul Olt. Este imbucurator faptul ca numarul participantilor la acest concurs, care si-a castigat locul printre cele mai valoroase manifestari de folclor nationale, este in continua crestere. Totodata, este demn de remarcat interesul, sprijinul si deschiderea Primariei Corabia catre fenomenul folcloric si manifestarile dedicate copiilor si tinerilor, in calitate de principal organizator, a precizat profesorul Ilie Braileanu, directorul Palatului Copiilor Slatina.
Concursul se va desfasura pe trei sectiuni si categorii de varste: ansambluri folclorice (8-11 ani, 12-15 ani si 16-18 ani), formatii de dansuri (8-11 ani, 12-15 ani si 16-18 ani) si interpretare muzicala (solisti vocali, solisti instrumentisti – vioara, acordeon, fluier, nai, tambal, orga, flaut, etc., grup vocal, grupuri instrumentisti, orchestra populara 8-11 ani, 12-15 ani si 16-18 ani). Floare de tei va debuta vineri dimineata, de la ora 09:30, cu traditionala parada a portului popular si deschiderea oficiala a concursului care va avea loc pe platoul din fata Primariei Corabia. Desfasurarea propriu-zisa a manifestarii cultural artistice este impartita in trei parti ce se vor desfasura vineri si in prima parte a zilei de sambata. Festivitatea de premiere si gala laureatilor va avea loc tot sambata, 21 mai, cu incepere de la ora 17:30. Din programul evenimentului nu vor lipsi nici recitalurile folclorice sustinute de indragiti interpreti de muzica populara din judet. Juriul, al carui presedinte va fi inspectorul scolar Luminita Floricel, va acorda la final marele premiu, premiul I, II, III si mentiuni, care vor consta in trofee, medalii si diplome. Marele castigator al trofeului Floare de tei de la Corabia din 2015 a fost Ansamblul Folcloric Zarandul din judetul Arad.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți