10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Lipsa de cadre didactice de sprijin pentru elevii cu cerinte educationale speciale

- Advertisement -

Conducerea institutiei oltene a solicitat deja Ministerului Educatiei suplimentarea numarului de consilieri scolari si profesori itineranti.
Un lucru foarte important asupra caruia ne aplecam atentia este acela de personalizare a traseului de invatare pentru elevii cu probleme deosebite care au obtinut rezultate slabe la simularea examenelor nationale, precum si efectuarea temelor diferentiate pentru asigurarea individualizarii invatarii.
Ce inseamna elevi cu probleme deosebite? Noi le spunem elevi cu cerinte educationale speciale (CES); sunt elevi care fie au retard mintal, fie au alte tipuri de deficiente mentale sau fizice. La noi in judet isi desfasoara activitatea integrati in scoli de masa 524 de elevi. Ei sunt sustinuti in activitatea de pregatire de 48 de consilieri scolari si de 29 de cadre didactice de sprijin itinerante. Nu e un numar suficient, insa facem eforutir deosebite pentru marirea acestui numar. Am solicitat Ministerului Educatiei Nationale suplimentarea numarului de consilieri scolari si profesori itineranti, pentru ca numai la scoala Negreni avem 25 de elevi cu CES si nu avem niciun cadru didactic de sprijin, si lucrul acesta ne provoaca mari probleme, a declarat Felicia Man, inspectorul scolar general al IsJ Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți