2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Politistii din Olt vor scoli in siguranta

- Advertisement -

Politistii au desfasurat activitati pe trei paliere: prevenire prin actiuni educative; verificarea modului de supraveghere, paza si acces in unitati, in conformitate cu prevederile Legii 333/2003; acordarea sprijinului de specialitatate (n.red. – activitati pentru mentinerea ordinii publice, interventia in cazul evenimentelor produse in perimetrul unitatilor scolare, sesizate prin 112 si combaterea absenteismului scolar), a precizat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Olt.
Peste 780 de politisti, dintre care 613 de la ordine publica si 136 de la rutiera, au participat la activitatile desfasurate in judet. 218 activitati preventive au avut loc in timpul orelor de curs, oamenii legii sustinand 85 de sesiuni de consiliere si depistand in localurile din apropierea unitatilor scolare oltene 73 elevi care absentau de la cursuri. De asemenea, s-au aplicat 275 sanctiuni contraventionale, dintre care noua sunt prevazute de Legea 61/1991 privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.
in perioada 9 – 13 mai, echipaje de politie au fost prezente zilnic in zonele de acces in scoli, la orele la care elevii intra la cursuri, precum si atunci cand ies de la ore. Totodata, oamenii legii au patrulat in zona scolilor si in perioadele cand elevii nu au cursuri, intrucat multe unitati scolare detin terenuri de sport care sunt frecventate de un numar mare de copii. Astfel, au fost aplicate 262 de sanctiuni contraventionale prevazute de O.U.G. 195 din 2002 privind circulatia pe drumurile publice. Politistii au efectuat totodata 132 controale in domeniul respectarii prevederilor Legii 333 din 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, in urma acestora fiind aplicate trei amenzi.
Reprezentantii Politiei Olt reamintesc ca siguranta in scoli este o prioritate a Politiei Romane, de la inceputul anului scolar numarul infractiunilor sesizate in zona unitatilor de invatamant preuniversitar din tara reducandu-se cu 14% fata de perioada similara a anului scolar trecut.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți