10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Se reia capturarea maidanezilor din Slatina

- Advertisement -

Reprezentantii Serviciului public de gestionare a cainilor fara stapan vor demara in curand strangerea maidanezilor de pe strazile Slatinei, ca urmare a obtinerii autorizatiei de functionare pentru adapostul de la Saracesti, care a fost reabilitat.
Eforturile pentru modernizarea adapostului canin anterior mentionat vor continua in perioada urmatoare, Primaria municipiului Slatina alocand deja in acest sens suma de 500.000 de lei de la bugetul local. Pana joi – 19 mai, au fost capturati in jur de 30 de caini fara stapan, estimandu-se ca numarul acestora va creste semnificativ in perioada ce urmeaza, a precizat Mugurel Manea, purtatorul de cuvant al Primariei Slatina.
Totodata, animalele capturate vor putea fi adoptate de iubitorii de animale din oras. Doritorii trebuie sa stie faptul ca adoptarea/revendicarea cainilor fara stapan este gratuita, animalele urmand sa fie incredintate noilor stapani deparazitate, sterilizate si vaccinate. Persoanele interesate isi pot alege dintre patrupede in urma unei vizite la adapostul canin de la Saracesti, zilnic de luni pana vineri, intre orele 12:00 – 18:00. Reamintim faptul ca, pentru solutionarea definitiva a problemei cainilor fara stapan din Slatina, autoritatile locale au decis sa renunte la metoda contractelor cu firme private in favoarea infiintarii unui Serviciu de Ecarisaj propriu care sa rezolve acest aspect, avantajele acestei decizii fiind multiple. Reluarea actiunii de capturare a cainilor fara stapan in municipiu va duce la cresterea sigurantei cetatenilor, a mai spus purtatorul de cuvant al Primariei Slatina.
Potrivit reprezentantului institutiei, nu se va trece la eutanasiere, conducerea Serviciului de ecarisaj incercand in perioada aceasta sa incheie contracte de colaborare cu ONG-uri de profil din tara pentru preluarea maidanezilor ce nu vor fi adoptati in timpul legal prevazut de legislatie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți