27.6 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Calusarii Slatinei au castigat trofeul Floare de tei

- Advertisement -

Desfasurat in zilele de 20 si 21 mai, Concursul Floare de tei a fost organizat si anul acesta de Primaria si Consiliul Local Corabia, Palatul Copiilor Adrian Baran Slatina – Structura Corabia, cu sprijinul Inspectoratului scolar Judetean Olt si in parteneriat cu Casa de Cultura si Muzeul de Arheologie si Etnografie Corabia.
Manifestarea, desfasurata pe scena amenajata in Piata Independentei din centrul orasului de la Dunare, s-a bucurat de participarea a peste 1.500 de copii si elevi din invatamantul primar, gimnazial si liceal, inscrisi in cluburi si palate ale copiilor din mai multe unitati de invatamant din tara. Concursul folcloric a avut mai multe sectiuni, cum ar fi ansambluri folclorice, formatii de dansuri si interpretare muzicala cu solisti vocali, solisti instrumentisti, grup vocal, grup instrumentisti si orchestra populara, copiii prezenti la Corabia fiind din judetele Alba, Dambovita, Gorj, Maramures, Prahova, Dolj, Timis, Teleorman si, bineinteles, Olt.
De la prima editie si pana in prezent pe scena corabiana au urcat reprezentanti ai culturii traditionale din intreaga tara, tineri talentati care au promovat folclorul autentic si ne-au aratat cum este pastrata si transmisa din generatie in generatie o parte din bogatia poporului roman. Un popor dainuieste prin obiceiuri, datini si traditii ancestrale, manifestate prin cantec si joc popular. Fiecare zona geografica isi are specificul ei, maretia si identitatea proprie, toate impletindu-se intr-un tot unitar care creeaza un stil national propriu, a precizat Dan Oltean, purtator de cuvant al Primariei Corabia.
Misiunea juriului, al carui presedinte a fost Ion Creteanu, directorul Ansamblului Profesionist Doina Oltului din Slatina, a fost una grea in privinta desemnarii castigatorilor. insa, la final, trofeul Floare de Tei a ajuns anul acesta la Ansamblul Folcloric Calusarii Slatinei al Palatului Copiilor Slatina, al carui coregraf este profesorul Ilie Braileanu. si cum la orice concurs de gen au loc si recitaluri folclorice, cele ale editiei din acest an au fost sustinute de solistii Ion Creteanu, Valentin Andrei, Cornelia Tica, Paula Butusina si Cristian Banateanu, ultimii patru artisti fiind de la Ansamblul Maria Tanase din Craiova.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți