19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Joc si voie buna la editia a V-a a Zilei comunei Crampoia

- Advertisement -

in jur de 1.000 de spectatori au fost prezenti sambata la manifestarea la care, alaturi de Ionel Mirea, primarul din Crampoia, si sotia sa Siminica, au au fost prezenti Sulfina Barbu – fost ministru al Mediului, Cristina Traila – presedintele organizatiei de femei a PNL, ambele cetateni de onoare ai comunei din anul 2015, deputatul Gigel stirbu – presedintele PNL Olt, si primari ai localitatilor invecinate. Ca si anul trecut, Constantin Ciobanu, presedintele Grupului de Actiune Locala Vedea – Gavanu – Burdea, din care face parte si comuna pastorita de Ionel Mirea, a fost un real sprijin pentru edilul din Crampoia, in organizarea zilei comunei.
Noutatile sarbatorii din acest an sunt interpretii de muzica populara care pana acum nu au mai fost alaturi de noi si ne-am organizat mult mai bine prin a pune la dispozitia cetatenilor comunei Crampoia, si nu doar lor, tot felul de trupe de teatru si circ, tiribombe, magazine ambulante, dar si multe altele. La aceasta a V-a editie este si mai multa buna dispozitie, prin prisma faptului ca avem niste realizari in comuna cu care ne mandrim. De Sfintii Constantin si Elena avem foarte multi sarbatoriti, din ceea ce am putut noi sa estimam sunt in jur de 250 de persoane care isi sarbatoresc ziua onomastica. O alta supriza a evenimentului sunt cele 16 cupluri care au depasit peste 50 de ani de casnicie, pe care am vrut sa-i omagiem si carora le-am oferit diplome de excelenta, a precizat Ionel Mirea, edilul localitatii. Autoritatile locale nu au acordat doar diplome de excelenta, ci si diplome de merit mai multor artisti locali, dar si celor doua ansambluri folclorice din deschiderea manifestarii cultural artistice – Cristina Neaga din Crampoia, Marga Darnea din Valeni, Crina Cimpoaie din Valeni, Ansamblul Folcloric Cantecele Boianului din Crampoia si Ansamblul Folcloric Poarta Olteniei al GAL Ghimpeteni.
Dupa momentele festive, petrecerea campeneasca a continuat pana tarziu in noapte, majoritatea celor prezenti incingand hore si sarbe pe cantecele intrepretate de indragitii solisti de muzica populara Niculina Stoican, Petrica Matu Stoian, Mariana Capitanescu, Nicu si Nina Spanu, Marcela Fota, dar si de membrii Grupului Vocal Rapsozii Oltului de Jos din orasul Draganesti Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți