10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Mari Curt si angajatul de la inmatriculari auto, cate 4 ani de inchisoare

- Advertisement -

Magistratii Judecatoriei Slatina au dat la finalul saptamanii trecute sentinta in dosarul in care Marius Curt si Gabriel Micli, analist programator la inmatriculari auto, sunt acuzati de abuz in serviciu, frauda informatica si fals informatic. Instanta a respins cererea formulata de Curt, privind constatarea nulitatii absolute a interceptarilor telefonice transcrise si atasate la dosarul cauzei si de excludere a probelor obtinute prin metoda speciala a supravegherii tehnice, precum si cererile formulate de ambii inculpati privind schimbarea incadrarii juridice a faptelor.
Gabriel Micli a fost condamnat la 3 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, la 2 ani si 4 luni de inchisoare pentru frauda informatica si la 1 an si 2 luni de inchisoare pentru fals informatic.
Contopeste pedepsele aplicate inculpatului in cauza dedusa judecatii urmand ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea de 3 ani inchisoare la care se adauga un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 1 an si 2 luni, in total va executa 4 ani si 2 luni inchisoare in regim de detentie. (…) Interzice inculpatului, ca pedeapsa complementara, exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, pe o perioada de 3 ani dupa executarea pedepsei rezultante a inchisorii, dupa gratierea totala ori a restului de pedeapsa, dupa implinirea termenului de prescriptie a executarii pedepsei sau dupa expirarea termenului de supraveghere a liberarii conditionate. (…) Interzice inculpatului ca pedeapsa accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de la ramanerea definitiva a prezentei sentinte si pana la executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale, se precizeaza in solutia instantei.
Pedepse similare a primit si Marius Curt. Acesta a fost condamnat la 3 ani de inchisoare pentru instigare la infractiunea de abuz in serviciu, 2 ani si 4 luni pentru instigare la infractiunea de frauda informatica, 1 an si 2 luni inchisoare pentru instigare la infractiunea de fals informatic.
Contopeste pedepsele aplicate inculpatului in cauza dedusa judecatii urmand ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea de 3 ani inchisoare la care se adauga un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 1 an si 2 luni, in total va executa 4 ani si 2 luni inchisoare in regim de detentie, au decis magistratii. Pedeapsa complementara si cea accesorie stabilite pentru Gabriel Micli au fost aplicate si lui Marius Curt. in cazul ambilor inculpati, instanta a decis mentinerea controlului judiciar. De asemenea, magistratii Judecatoriei Slatina au dispus desfiintarea inscrisului reprezentat de certificatul de inmatriculare nr. O00193755T emis pentru autoturismul marca Mercedes – Benz cu seria sasiu WDB2304671F046805, nr. de inmatriculare OT05DAW, obligand cei doi inculpati la plata a cate 1.500 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare. Sentinta nu este definitiva, putand fi atacata cu apel in termen de 10 zile de la comunicare.
Marius Curt si Gabriel Micli au fost trimisi in judecata in iulie 2015.
in fapt s-a retinut ca la data de 28.11.2014, inculpatul M.G., in timp ce se afla in exercitare atributiilor de serviciu, in calitate de analist programator, in cadrul S.P.C.R.P.C.i.V. Olt, avand drept responsabilitate introducerea datelor in sistemul informatic, in vederea inmatricularii vehiculelor, si-a depasit aceste indatoriri, prin faptul ca abuzand de atributiile de serviciu a introdus date informatice intr-un sistem informatic, fara drept, intrucat datele erau fictive, neavand un suport al documentelor care sa le sustina (inexistenta unui dosar), fapt care a condus la inmatricularea unui autoturism, marca Mercedes SL 350, semnalat ca fiind sustras de pe teritoriul altui stat, iar prin aceasta actiune de inselare a sistemului procedural de inmatriculare s-a produs atat un avantaj material beneficiarului inmatricularii inculpatul C.M., cat si o paguba statului, prin eludarea platii taxelor aferente inmatricularii unui vehicul. Aceasta activitate infractionala a inculpatului M.G. a fost posibila prin actiunea de determinare exercitata de catre inculpatul C.M., beneficiar al inmatricularii, care a furnizat informatiile referitoare la datele autoturismului marca Mercedes SL 350, necesare accesarii sistemului informatic, inclusiv a unui act de identitate al unei alte persoane, pe numele careia s-a efectuat inmatricularea, fara ca acesta sa-si dea acceptul ori sa aiba cunostinta ca i-a fost folosit respectivul document, obtinandu-se prin acest mijloc fraudulos inmatricularea autoturismului marca Mercedes SL 350, precizau procurorii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți