3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Calusul Junior din Scornicesti a castigat premiul I la Covasna

- Advertisement -

Aproximativ 600 de participanti, membri a peste 20 de ansambluri folclorice si formatii de dansuri populare din tara, au luat parte la editia din acest an a evenimentului cultural artistic. Pe langa reprezentantii judetului Olt, la Covasna au mai evoluat copii si tineri din judetele Covasna, Mures, Vrancea, Prahova, Iasi, Harghita, Braila, Sibiu si Brasov.
Artistii din cele zece judete au luat parte la traditionala parada a portului popular, al carei traseu a inceput de la Clubul Copiilor Covasna, unul dintre organizatorii Festivalului Izvoare covasnene, si pana la scena din aer liber amenajata in fata Casei Orasenesti de Cultura Covasna. Rand pe rand, fiecare ansamblu si formatie de dansuri a evoluat in fata juriului alcatuit din specialisti in domeniu, cei 30 de membri ai Ansamblului Folcloric Calusul Junior din Scornicesti prezentand mai multe suite locale, un dans oltenesc, dar si traditionalul dans barbatesc calusul.
Copiii si tinerii olteni, elevi ai scolii Gimnaziale Scornicesti si ai Liceului Tehnologic Constantin Brancoveanu Scornicesti, au primit ropote de aplauze la finalul momentului artistic, munca lor fiind rasplatita cu premiul I. La randul sau, Nicoleta Cretu, coregraful Ansamblului Calusul Junior, a primit o diploma de excelenta. Deplasarea ansamblului oltean la Covasna a fost posibila cu sprijinul oferit de profesorul Ilie Braileanu, directorul Palatului Copiilor Adrian Baran din Slatina, care a raspuns afirmativ la invitatia organizatorilor, dar si al reprezentantilor Primariei Scornicesti, care s-au ocupat de asigurarea transportului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți