13.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Noi decidem! Noi castigam!

- Advertisement -

Doamna doctor, este o surpriza candidatura dvs. la Primaria Municipiului Slatina. Sunteti singura femeie inscrisa in competitia electorala la Slatina, cum v-ati hotarat sa candidati?
Precum multi alti cetateni ai orasului, mi-am pus intrebarea Pe cine votez?. Am studiat oferta electorala, dar tot nu am reusit sa ma decid. Atunci, m-am hotarat sa candidez, asa ca am trecut la fapte si anume la strangerea semnaturilor de sustinere. Cu totii stim ca o astfel de candidatura presupune foarte multa munca, energie, responsabilitate, daruire dar si timp. Nu pot sa ascund faptul ca am fost ofertata de doua partide sa candidez ca reprezentant al lor, dar mi-am asumat riscul si am ramas un independent 100%. Ideea de femeie primar nu a aparut recent. Prima femeie primar din Romania, invatatoarea Luiza Zavlovschi, a fost aleasa impotriva reprezentantului partidului de guvernamant, de taranii satului Buda, judetul Vaslui, in anul 1930, cand ea avea 47 de ani. Daca in anul 1930, intr-un sat izolat, oameni simpli au reusit sa invinga prejudecatile, sper ca in anul 2016 un oras cu aproximativ 70.000 de votanti, intr-o zi de sarbatoare, vor reusi sa faca schimbarea mult dorita. De altfel, exista multe femei primar in Romania si aici as aminti pe Olguta Vasilescu de la Craiova, pe doamna Mariana Gaju, primarul comunei Cumpana, judetul Constanta, doamna Suciu Lucia, primarul comunei Chinteni, judetul Cluj si lista poate continua. Se pare ca alegerea unei femei primar a devenit un trend la nivel european. Astfel, in anul 2015 a fost ales primar al orasului Barcelona o femeie, Ada Colau, la Paris din 2014 este primar Anne Hidalgo, iar la Madrid este tot o femeie primar, Manuela Carmena.

Care sunt principalele obiective ale programului dvs. in cazul in care veti ajunge primar?
M-am intalnit cu cetatenii, am discutat care sunt nemultumirile si asteptarile lor de la primarie. Am fost confruntata cu o gama larga de probleme: strazi si trotuare neasfaltate sau deteriorate, trotuare inexistente, calitate dubioasa si pret mare la apa curenta, solicitare de infiintare a unor noi crese si gradinite, solicitare de construire a unui saivan pentru animale in Satu Nou, optimizarea transportului cu autobuzul in oras, problemele micilor producatori din piete, care nu-si pot vinde marfa in conditii optime, inchiderea partiala a depozitului de marfuri din zona Steaua, carti de munca pentru insotitorii persoanelor cu dizabilitati, utilitati cat mai aproape de casa cetateanului, curatenia in oras, chiar si construirea de toalete publice in punctele de trafic maxim, revenirea circulatiei pe ambele sensuri, organizarea activitatilor si circuitelor in Piata Zahana, nerezolvarea alunecarilor de teren de pe strada Pitesti, etc.
Programul pe care il voi pune in aplicare daca voi fi ales primar se fundamenteaza pe asigurarea necesitatilor vitale ale cetatenilor orasului, care sa conduca la imbunatatirea calitatii vietii, mentinerea sanatatii, asigurarea unor conditii mai bune de munca. Daca studiem evidentele Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca in luna iunie 2015, din totalul de 13.417 someri existenti la nivelul judetului Olt, 5041 someri erau numai in municipiul Slatina. Problema locurilor de munca a fost, este si va fi una foarte dificila nu numai in orasul nostru, ci in toata tara. Sunt optimista si increzatoare in crearea unui cadru favorabil infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii. Este datoria administratiei publice locale sa asigure masuri care sa contribuie la protectia IMM-urilor si sa simplifice procedurile administrative. intreprinderile mici pot avea intre 10 si 49 de salariati, iar cele mijlocii pana la 250 de angajati. Exista initiativa infiintarii de IMM -uri dar nu este suficient sprijin. imi doresc ca pe perioada potentialului meu mandat de primar sa ajut in mod deosebit tinerii absolventi, sa aduc bucurie parintilor lor, iar tinerii sa dobandeasca cunostinte suficiente pentru a-si continua cariera profesionala. Din categoria absolventilor de facultate, debutantii sunt cei mai dezavantajati, caci de ei se feresc angajatorii din sistemul privat dar si de stat.
In campania electorala am fost profund impresionata de un barbat care, cu lacrimi in ochi, mi-a povestit cum fiul lui de 27 de ani, inginer agronom, nu a reusit sa se incadreze pe un post corespunzator facultatii urmate. Nu a reusit sa ocupe nici un post de studii medii.Consider ca trebuie sa-i ajutam pe copiii orasului, ei sunt viitorul nostru. Pe ei ne vom sprijini la batranete!
Ei urmeaza o facultate, statul si parintii investesc in pregatirea lor, iar cand trebuie sa ne ajute, sa folosim puterea lor, ii abandonam. Sa nu uitam ca si profesorii de chirurgie ajung sa fie operati de studentii lor!
De aceea, propun efectuarea unui adevarat stagiu de practica de 6-12 luni in institutiile primariei, timp in care vor fi alaturi de un salariat cu experienta din primarie. La sfarsitul stagiului vor primi o recomandare semnata de primar cu care vor participa la alte concursuri sau vor ocupa un post in primarie. Este de preferat sa mentii in echipa un tanar care a dovedit constiinciozitate, corectitudine, punctualitate, interes si dorinta de a munci.
Desigur, nu voi uita Spitalul Judetean de Urgenta Slatina. Aici am efectuat la randul meu stagiatura din 1986-1989, iar din 1998 am revenit ca medic specialist.
La Spitalul Judetean de Urgenta Slatina se interneaza si se trateaza de catre profesionistii in domeniul medical cetateni din intregul judet.Voi face demersurile necesare pentru imbunatatirea conditiilor hoteliere si cresterea gradului de multumire a pacientilor. Totodata , impreuna cu alti factori decizionali, vom elabora Planul de salvare in caz de cutremur. Vom stabili actorii implicati si responsabilitatile fiecaruia.Vom efectua mai multe simulari. Daca in cazul Colectiv au fost 70-100 de victime, va inchipuiti cum va fi daca ne vom trezi cu 1000-1500 de raniti grav si foarte grav? Scaderea poluarii aerului, a apei si a solului vor fi obiective de realizat pe termen lung.
in dialogul meu cu femeile orasului am aflat cu indignare ca numarul de crese si gradinite nu este suficient. Nu cred ca este o solutie optima gradinita de copii intr-un apartament! Ca atare, voi milita pentru construirea macar a unei crese si a unei gradinite noi si asta cat mai repede .
Intentionez sa construim un adapost pentru femei victime ale violentei in familie, prin accesarea de fonduri europene. Pentru copiii si batrani singuri putem infiinta o linie telefonica speciala, prin care persoanele respective pot oricand comunica sentimente, trairi si pot primi un sprijin, un sfat, o vorba buna.
Zilele trecute, doua distinse doamne mi-au propus identificarea unui spatiu pentru Clubul femeilor. Este o idee minunata, inclusiv eu voi fi membra acolo!
scoala talentelor poate fi un centru multicultural pentru copiii talentati, cu sectiune pentru dans, pian, vioara, tenis, inot, etc.
Pentru persoanele cu dizabilitati va fi necesar sa reamenajam rampele de acces in institutiile publice, sa gasim solutii pentru deplasarea lor intre diferitele zone ale orasului si pentru implicarea lor in activitatile artistic-recreative.
Familiile de etnie roma au nevoie de sprijinul nostru, al tuturor. Sunt doua mari tipuri de probleme: pe de o parte ale adultilor , iar pe de alta parte ale copiilor, insa toti au nevoie de o locuinta corespunzatoare din punct de vedere igienic.
Voi colabora cu profesorii pentru a imbunatati frecventa scolara si a reduce fenomenul de abandon scolar.
Pentru tinerii defavorizati voi contribui la posibilitatea accesului la piata muncii, cresterea nivelului de constientizare a nevoii de a beneficia de educatie in randul familiilor de etnie roma.

Credeti ca veti castiga cursa pentru Primaria Slatina?
Asa cum este sloganul meu Noi decidem! Noi castigam! sper ca in 5 iunie 2016 cetatenii se vor gandi de doua ori pana vor pune stampila de vot pe un candidat.
Conform legii 115/2015, candidatii independenti sunt trecuti ultimii pe buletinul de vot, deci eu voi fi la numarul 9.
Recomand tuturor cetatenilor cu drept de vot sa mearga la sectiile de votare sa-si exprime optiunea.
Dreptul la vot este un drept constitutional – articolul 36 din Constitutia Romaniei.
Lipsa de la vot nu inseamna sactionarea clasei politice! Dimpotriva, se va profita!
Pe 5 iunie 2016 trebuie sa ne hotaram: VREM ACEEIAsI 4 ANI SAU VREM ALtI 4 ANI?
ii rog pe cei nehotarati sa se mobilizeze si sa mearga la vot! Doamnelor, luati-va sotul de brat si mergeti la sectia de votare! Domnilor, este o buna ocazie pentru o plimbare de seara! Tinere de 18 ani, este prima data cand poti sa votezi! Bunici, sa mergem si anul acesta la vot !
Cred ca sloganul din 5 iunie Noi decidem! Noi castigam! se va transforma pe 6 iunie in Noi am decis! Noi am invins!.
Publicitate electorala

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți