11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

25 de ani de inchisoare pentru criminalul din Parscoveni

- Advertisement -

Pe langa pedeapsa privativa de libertate data in prima instanta, barbatul din Parscoveni, aflat in prezent in Penitenciarul Craiova, a primit si o pedeapsa complementara privind interzicerea unor drepturi. Ilie Bacris a fost obligat de judecatori si la plata unor despagubiri catre cei doi copii minori pe i-a lasat fara mama.
Respinge cererea de schimbare a incadrarii juridice a faptei din infractiunea de omor calificat (…) in infractiunea de omor simplu (…) formulata de inculpatul Bacris Ilie, ca nefondata. (…) Condamna pe inculpatul Bacris Ilie, la o pedeapsa de 25 ani inchisoare privativa de libertate in conditiile art. 60 C.p. – pedeapsa principala si interzicerea exercitarii drepturilor prev. de art.66 alin. 1 lit. a b si d C.p. pe o durata de 5 ani – pedeapsa complementara. in baza art.65 alin. 1 C.p. pe durata executarii pedepsei aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitarii drepturilor prev. de art.66 alin. 1 lit. a, b si d C.p. in baza art.72 alin.1 C.p. deduce din pedeapsa retinerea si arestarea preventiva a inculpatului incepand cu data de 31.03.2015 si in continuare la zi, iar in baza art.399 alin.1 C.p.p. mentine masura arestarii preventive a acestuia. (…) obliga pe inculpat la plata sumei de 10.000 lei despagubiri civile reprezentand cheltuieli de inmormantare si la 50.000 lei daune morale catre partea civila Baltaretu Maria. in baza art.19. alin.3 C.p.p. rap. la art. 20 alin. 1 si 2 C.p.p. admite in parte cererile formulate de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Olt – prin Director General si de numita Cucu Ioana, in calitate de reprezentanti legali ai minorilor B.A.M. si B.R.C. si dispune obligarea inculpatului la plata sumei de 7500 lei despagubiri civile (prestatie periodica pe perioada 31.03.2015 – 18 mai 2016) in favoarea minorilor si in continuare la plata sumei de cate 300 lei lunar prestatie periodica in favoarea fiecarui minor pana la incetarea starii de nevoie. in art. 19 alin 1 C.p.p., art. 397 C.p.p. rap. la art.1357 Cod civil admite in parte cererea formulata de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Olt – prin Director General, in calitate de reprezentant legal al minorilor si obliga pe inculpat la plata sumei de 100.000 lei daune morale in favoarea acestora, cate 50.000 lei pentru fiecare minor. in baza art.7 din Legea nr.76/2008, dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat in vederea introducerii profilului sau genetic in Sistemul National de Date Genetice Judiciare. in baza art. 5 alin 5 din Legea nr.76/2008 inculpatul va fi informat ca probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obtinerea si stocarea in Sistemul National de Date Genetice Judiciare a profilului sau genetic. in baza art.274 alin. 1 C.p.p. obliga pe inculpat la plata sumei de 3591 lei cheltuieli judiciare statului, (din care 1591 lei efectuate pe parcursul urmaririi penale si 2000 lei in faza de judecata). Cu apel, se precizeaza in incheierea instantei.
Reamintim ca la sfarsitul lunii martie a anului trecut, barbatul si-a ucis cu sange rece sotia, Madalina Bacris, injunghiind-o de mai multe ori in zona gatului si a abdomenului. Femeia s-a prabusit intr-o balta de sange, dupa ce una dintre loviturile de cutit i-a sectionat jugulara. intre cei doi soti existau in ultima vreme conflicte pe fondul geloziei. Ilie Bacris lucra in strainatate de sapte ani si se intorsese acasa cu aproximativ doua saptamani inainte de a comite fapta. La acea vreme, vecinii spuneau ca pentru o perioada cei doi au stat despartiti, insa s-au impacat, iar femeia s-a intors in domiciliul conjugal. Linistea familiei nu a durat prea mult si scandalurile intre soti au reizbucnit, iar barbatul, orbit de gelozie, a pus mana pe cutitul din bucatarie si a injunghiat-o in repetate randuri.
La data de 31.03.2015, in jurul orei 15:30, B.I., din comuna Parscoveni, sat Olari, judetul Olt, pe fondul unor discutii contradictorii cu sotia sa B.G.M., i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu un cutit in zona capului, gatului si toracelui. Ca urmare a agresiunii suferite, numitei B.G.M. i-au fost provocate leziuni traumatice, in zone vitale, care au condus la deces, survenit in data de 31.03.2015, se preciza atunci intr-un comunicat de presa al Parchetului de pe langa Tribunalul Olt.
Femeia avea doar 29 de ani si era mama a doi baieti.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți