19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Simulare de incendiu intr-o padure a Ocolului Silvic Vulturesti

- Advertisement -

Incendiul a fost observat de cetateni care au alertat seful de district al cantonului, fiind anuntat la 112 si la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Verguleasa, iar personalul Ocolului Silvic si cetatenii au actionat pentru limitarea propagarii acestuia. Din cauza rafalelor de vant, incendiul s-a propagat la coronament, pe aproximativ 1,5 hectare. Pe timpul operatiunilor de stingere, doi pompieri din cadrul SVSU Verguleasa si un localnic s-au intoxicat cu fum. in timp ce se executau fasii de siguranta care sa limiteze propagarea incendiului, a fost descoperit un proiectil neexplodat, este o parte a scenariului exercitiului demonstrativ.
Pentru rezolvarea situatiilor tactice, la simularea incendiului de padure au participat o autospeciala de stingere cu apa si spuma, o autosenilata, o ambulanta SMURD, un autocamion, o autospeciala pentru interventii pirotehnice, punctul de comanda mobil si forte si mijloace din cadrul Politiei Olt, Jandarmeriei Olt, SVSU Verguleasa si Ocolului Silvic Vulturesti.
Potrivit reprezentantilor ISU Olt, principalele obiective ale exercitiului demonstrativ au fost antrenarea fortele participante, pregatirea personalului ocolului silvic pentru cunoasterea procedurilor de urmat in cazul producerii unui incendiu, verificarea cooperarii intre fortele participante la exercitiu si verificarea starii cailor de acces si a locurilor de amplasare a tehnicii de interventie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți