14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Vaccinul hexacima ajunge in teritoriu de la 1 iunie

- Advertisement -

Masura vine ca urmare a semnarii contractului subsecvent de furnizare a vaccinului hexavalent, saptamana trecuta. Totodata, reprezentantii Ministerului Sanatatii indeamna medicii sa programeze la vaccinare copii eligibili si a cei care nu au fost vaccinati pana in prezent.
La nivelul judetului Olt, potrivit informatiilor Directiei de Sanatate Publica, exista peste 1.100 de bebelusi restantieri la vaccinare.
La inceputul anului, DSP a primit o cantitate de 1.800 doze de vaccin hexacima, care reprezinta un procent de aproximativ 53% din necesarul trimestrului I 2016, respectiv 3.400 doze. La nivelul judetului Olt se inregistreaza 1.126 restantieri pentru produsul biologic. Pentru asigurarea continuitatii vaccinarii, la sfarsitul anului 2015 s-a intocmit un necesar trimestrial (3.400 doze – trimestrul I + 2.700 doze – trimestrul II al anului 2016), transmis catre Ministerul Sanatatii si Centrul National de Supraveghere si Control Boli Transmisibile Bucuresti, preciza Gabriela Gogiu, purtatorul de cuvant al DSP Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți