13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primarul comunei Icoana, sub control judiciar

- Advertisement -

Respinge ca nefondate exceptia necompetentei materiale si exceptia necompetentei dupa calitatea persoanei invocate de catre aparatorii alesi ai inculpatului Perieteanu Gheorghe. (…) Respinge propunerea Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina si, pe cale de consecinta, dispune punerea in libertate a inculpatului retinut. (…) Dispune luarea masurii controlului judiciar fata de inculpatul Perieteanu Gheorghe, pe o durata de 60 de zile de la data de 27.05.2016 pana la data de 25.07.2016 inclusiv. (…) Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare pentru partile prezente si de la comunicare pentru partile lipsa, se precizeaza in solutia pe scurt a instantei de judecata. Pe durata masurii controlului judiciar, primarul comunei Icoana trebuie sa respecte mai multe obligatii.
Candidat pentru un nou mandat la Primaria Icoana, primarul ar fi impartit localnicilor la ziua comunei, sarbatorita de Sfintii Constantin si Elena (n.red. – 21 mai), bonuri in schimbul carora primeau mici si bere. Anchetatorii au considerat acest gest al primarului drept mita electorala, motiv pentru care in seara de 26 mai a fost retinut pentru 24 de ore, iar Gheorghe Perieteanu si-a petrecut noaptea in arestul Politiei Olt. Edilul este cercetat de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si ,,coruperea alegatorilor.
Prin ordonanta motivata din data de 26.05.2016, procurorii au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de numitul Perieteanu Gheorghe pentru savarsirea infractiunilor de <>, prev. si ped de art. 132 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin.(1) din C. Pen., <>, prev. si ped. de art. 13 din Legea nr. 78/2000 si <>, prev. si ped. de art. 386 alin. (1) din C. Pen. in fapt, s-a retinut ca suspectul Perieteanu Gheorghe, in calitate de primar al comunei Icoana si de sef al Organizatiei PNL din comuna Icoana, a obtinut o sponsorizare de 10.000 lei de la S.C. M. S.R.L. Slatina pentru organizarea <>, bani pe care i-a folosit in interes personal. Totodata, s-a retinut ca suspectul Perieteanu Gheorghe, cu incalcarea atributiilor de serviciu, a dispus ca martorii M. F., S. V., P. R., T. C., C. I., C.C.D. si P. M, functionari ai Primariei comunei Icoana, sa distribuie tichete valorice, tiparite in mod abuziv, in scopul de a obtine capital electoral, se precizeaza in comunicatul de presa al Parchetului Slatina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți