20.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Retineri in urma perchezitiilor la brokeri neautorizati

- Advertisement -

in urma celor 55 de perchezitii efectuate in municipiul Bucuresti si in judetele Buzau, Calarasi, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Ialomita, Neamt, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman si Vaslui au fost ridicate peste 300 hard-diskuri utilizate in activitatea infractionala, acestea urmand a fi perchezitionate informatic. La nivelul judetului Olt au fost doua descinderi, una desfasurandu-se in orasul Corabia, iar cealalta in comuna Visina.
Peste 100 de persoane vatamate si martori au fost deja audiate in cauza, iar alte 200 de persoane vatamate si martori au fost citate pentru perioada urmatoare.Totodata, au fost aplicate sechestre asupra conturilor detinute la unitati bancare de persoanele fizice si juridice implicate.
Din cercetari a reiesit ca persoanele banuite, prezentandu-se in calitatea falsa de brokeri si reprezentanti ai unor societati de servicii de investitii financiare care administreaza platforme de investitii online, ar fi determinat mai multe victime sa depuna sau sa transfere bani in conturile bancare ale celor in cauza, sub titlul de investitii in operatiuni pe piata de capital. Clientii ar fi fost ademeniti cu iluzia unor castiguri rapide, insa, in realitate, banii nu ar fi fost investiti pe piata de capital, ci ar fi fost depusi de victime direct in conturile unor persoane juridice nerezidente. Mare parte din bani ar fi urmat trasee financiar- bancare catre Bulgaria, Cipru si Israel, iar o parte din bani ar fi fost redistribuiti catre persoanele implicate in activitatea infractionala. Operatiunile pe piata de capital ar fi fost doar o legenda falsa creata de persoanele banuite pentru a determina victimele sa depuna sau sa transfere bani, platformele de tranzactionare fiind create artificial, fara nicio aprobare sau autorizare a institutiilor cu atributii in domeniu, se arata in comunicatul Politiei Romane. Prejudiciul cauzat, pana in prezent, prin activitatea infractionala este de aproximativ 2 milioane de euro.
in baza probatoriului administrat, a fost pusa in miscare actiunea penala fata de zece persoane, care au fost retinute pentru 24 ore. Joi, acestea au fost prezentate instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva. in cauza, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale, activitatile in dosar desfasurandu-se sub supravegherea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți