14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Pompierii olteni, testati de IGSU prin desfasurarea unui exercitiu inopinat

- Advertisement -

Reprezentantii IGSU au urmarit modul in care este testata capacitatea de interventie a structurilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt in cazul producerii unui accident cu victime multiple, in care sunt implicate si substante periculoase.
Un evaluator pe partea chimic, biologic, radiologic si nuclear, dar si un evaluator pe partea de acordare a primului ajutor medical de la IGSU au asistat la exercitiul inopinat de la Clubul Nautic din Slatina. S-a urmarit respectarea timpilor de raspuns si interventie, aplicarea procedurilor standard in cazul producerii unui accident chimic, dar si a unui accident rutier cu activarea Planului Rosu de Interventie. Confirm scenariului, a fost vorba de producerea unui accident soldat cu 15 victime, unde a fost nevoie de cercetare si decontaminare in zona respectiva, avand in vedere ca au fost implicate si substante periculoase. Exercitiul inopinat se va incheia cu un raport de evaluare care urmeaza a fi transmis la ISU Olt si a fost organizat in principal pentru schimb de bune practici. S-a avut in vedere invatarea de bune practici si imbunatatirea modului de interventie, astfel de exercitii urmand sa aiba loc la toti colegii din tara. Oltul a fost al treilea judet in care IGSU a desfasurat un astfel de exercitiu inopinat, a precizat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU Olt.
in exercitiul desfasurat in zona Clubului Nautic au fost implicate doua autospeciale de stingere, echipajul CBRN, autospeciala pentru transport scafandri si ambarcatiunea de interventie, autospeciala pentru victime multiple, echipajul de descarcerare cu punct medical avansat, echipaje de la Serviciul de Ambulanta, Politia si Jandarmeria Olt. Totodata, asa cum prevede protocolul in cazul declansarii Planului Rosu de Interventie, la nivelul Spitalului Judetean de Urgenta Slatina a fost activat Planul Alb de Interventie, care a presupus suplimentarea numarului de cadre medicale in Unitatea de Primire Urgente.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți