19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

14 centre de examen la sesiunea din vara a bacalaureatului

- Advertisement -

Liceenii olteni au la dispozitie aceasta saptamana pentru a se inscrie la examenul de bacalaureat din vara, ultima zi de inscrieri fiind 3 iunie. Potrivit statisticilor IsJ, ar urma sa se inscrie la examen 3.887 de elevi din promotia 2016. Probele se vor sustine in 14 centre de examen stabilite la nivel de judet, cu 3 subcomisii. Lucrarile vor fi corectate in 4 centre de evaluare la nivel de tara.
Totodata, elevii care au promovat examene cu recunoastere europeana pentru certificarea competentelor digitale au dreptul la recunoasterea si echivalarea rezultatelor obtinute la aceste examene cu proba de evaluare a competentelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat, potrivit metodologiei de recunoastere si echivalare a acestor rezultate, aprobata prin ordinul de ministru 3.682 din 22 aprilie 2016.
Documentul oficial mentioneaza ca sunt echivalate cu proba de evaluare a competentelor digitale – proba D) din cadrul examenului de bacalaureat – rezultatele obtinute la examenele ECDL, finalizate cu certificatele ECDL START, ECDL COMPLET, ECDL PROFIL START BAC sI ECDL PROFIL BAC. Nivelul de competenta digitala corespunzator certificatelor respective este utilizator de nivel mediu, pentru posesorii certificatului ECDL START; utilizator experimentat, pentru posesorii certificatului ECDL COMPLET; utilizator avansat, pentru posesorii certificatului ECDL PROFIL START BAC; utilizator experimentat, pentru posesorii certificatului ECDL PROFIL BAC.
De asemenea, se recunosc si se echivaleaza cu proba de evaluare a competentelor digitale rezultatele obtinute la examenele CERTIPORT, finalizate cu certificatele IC3 GLOBAL STANDARD 4 sau IC3 GLOBAL STANDARD, al caror nivel de competenta acordat este de utilizator experimentat. Candidatii care solicita recunoasterea si echivalarea rezultatelor obtinute la examenele cu recunoastere europeana pentru certificarea competentelor digitale depun la secretariatul unitatii de invatamant in care functioneaza comisia de bacalaureat de evaluare a competentelor lingvistice si digitale o cerere scrisa, insotita de o copie legalizata a certificatului.
Examenul debuteaza pe 13 iunie, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, sustinuta pana in 15 iunie. intre 21-24 iunie se va desfasura proba de evaluare a competentelor digitale, urmata, intre 27 iunie – 1 iulie, de proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.
Probele scrise ale sesiunii din vara incep pe 4 iulie, cu Limba si literatura romana (proba E)a) si continua pe 5 iulie cu proba la Limba si literatura materna (proba E)b), pe 6 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E)c), iar pe 8 iulie cu proba la alegere a profilului si specializarii (proba E)d).
Rezultatele se vor afisa pe 12 iulie (pana in ora 16.00) si, in aceeasi zi vor putea fi depuse si contestatiile (intre orele 16:00-20:00), care vor fi solutionate in perioada 13 – 15 iulie. Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 16 iulie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți