10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Barbat ranit grav de un utilaj care a cazut peste el

- Advertisement -

Pompierii din cadrul Statiei Scornicesti au fost solicitati sa intervina pe campul din zona fostului SMT, la incidentul soldat cu ranirea grava a barbatului.

Din primele informatii, barbatul a fost strivit de utilaj in momentul in care acesta repara pana pe care o facuse la una dintre roti. Barbatul ranit a fost surprins in cadere de un utilaj la care executa lucrari mecanice. La fata locului s-au deplasat doua autospeciale complexe pentru interventie si descarcerare si un echipaj al paramedicilor SMURD. in sprijin a venit un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanta si s-a solicitat interventia elicopterului SMURD Craiova. Pacientul a fost preluat de echipajul SMURD constient si politraumatizat, fiind diagnosticat cu traumatism cranio-facial cu otoragie, traumatism abdominal si traumatism toracic, a precizat plutonierul major Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.

Dupa acordarea primului ajutor la locul incidentului, barbatul din Scornicesti a fost transportat de paramedici, in colaborare cu cadrele medicale de la Ambulanta Olt, pana la statia PECO de la iesirea din localitatea Jitaru, de unde a fost preluat de elicopterul SMURD si transportat la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova. La fata locului au ajuns si politistii, dar si specialistii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Olt, pentru a stabili cu exactitate imprejurarile in care s-a produs nefericitul eveniment.

Potrivit primelor date, inspectorii de munca au stabilit ca barbatul ranit grav de utilajul care a cazut peste el este angajat cu forme legale al societatii Agroprest Mihdar din Negreni – Scornicesti. Victima accidentului de munca era angajat cu contract de munca la societatea din Negreni si era mecanizator, avand o vechime in campul muncii de peste 20 de ani. Din primele cercetari, s-a stabilit ca barbatul, in timp ce incerca sa schimbe rotile unui utilaj de stropit MAC, din cauza improvizatiilor la instalatia de suspendare a utilajului, acesta s-a rasturnat peste el. Primul ajutor i-a fost acordat victimei de catre colegul care se afla impreuna cu el in momentul producerii incidentului, a declarat Daniel Ghita, purtatorul de cuvant al ITM Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți