11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Copiii, in vizita la pompieri si jandarmi

- Advertisement -

Peste 500 de copii de la scolile si gradinitele din judet au participat pe 1 iunie la activitatile organizate de pompieri pentru a marca Ziua Internationala a Copilului.
La sediul inspectoratului din municipiul Slatina, aproximativ 150 de copii de la scoala Gimnaziala Nr.3 si scoala Gimnaziala George Poboran s-au familiarizat cu autospecialele si echipamentele salvatorilor. De asemenea, Statia de Pompieri Scornicesti a fost vizitata de aproximativ 120 de copii de la Gradinita cu Program Prelungit Scornicesti si scoala Gimnaziala ,,Nicolae Coculescu Scornicesti, iar in municipiul Caracal pompierii au fost prezenti in Parcul Constantin Poroineanu din centrul urbei, unde in jur de 300 de elevi au putut vedea si testa echipamentele pompierilor profesionisti.
La randul lor, si jandarmii au organizat Ziua Portilor Deschise la sediul institutiei din Slatina. Aproximativ 200 de elevi de la Colegiul National Ion Minulescu si Liceul cu Program Sportiv Slatina au luat parte la eveniment. Pentru a-i familiariza pe copii cu misiunile, dotarea si rolul Jandarmeriei in societate, au fost amenajate o serie de standuri/puncte de contact si informare unde s-au prezentat: echipamentul, materialele folosite in misiunile de ordine publica, trusa criminalistica, autospecialele de interventie si cainii de serviciu care-i insotesc pe jandarmi in misiunile specifice, a precizat locotenent colonelul Emanuel Botan, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Olt. Micutiivizitatori au luat contact in mod direct cu dotarea si atributiile jandarmilor olteni, au interactionat cu acestia, au vizitat spatiile in care-si desfasoara activitatea, au primit materiale informative si au fost serviti cu dulciuri si racoritoare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți