10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ionut Ivan, sub control judiciar

- Advertisement -

Stirea initiala

Ionut Ivan a fost retinut aseara de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina in dosarul delapidarii echipei de fotbal.

Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina au dispus trimiterea in judecata, in stare de retinere, a inculpatului Ivan Catalin-Ionut pentru savarsirea infractiunilor de delapidare prevazuta si pedepsita de art. 295, alin. 1, C.pen., fals in inscrisuri sub semnatura privata prevazuta si pedepsita de art. 322 C.p si evaziune fiscala prevazuta si pedepsita de art. 8 din Legea 241/2005, cu aplicarea art. 38, alin. 1, C.pen., solicitand totodata arestarea preventiva a inculpatului pentru o perioada de 30 de zile.

in rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea situatie de fapt: in cursul anilor 2013-2015, inculpatul Ivan Catalin-Ionut, in calitate de presedinte al Asociatiei Club Sportiv F.C. Olt Slatina, si-a insusit prin retragere din contul acestei asociatii sau prin efectuarea de plati reprezentand angajamente ce nu aveau legatura cu aceasta, suma de 803.946 de lei, iar in aceeasi perioada de timp a incheiat conventii civile cu jucatorii de fotbal in scopul diminuarii cuantumului obligatiilor fiscale catre bugetul general consolidat, si, ulterior, a beneficiat de rambursare de TVA in cuantum de 126.334 lei.

De asemenea, inculpatul a semnat in calitate de membru fondator al Asociatiei Club Sportiv F.C. Olt Slatina statutul si actul constitutiv continand mentiunea ca cenzor al asociatiei este expertul contabil C. A. M., mentiune necorespunzatoare adevarului. Procurorii au instituit masura sechestrului asigurator asupra unui bun imobil apartinand inculpatului, se precizeaza in comunicatul de presa remis de Parchetul Slatina.

Ionut Ivan este presedintele Tineretului Social Democrat Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți