20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Aproape 2000 de politisti supravegheaza alegerile

- Advertisement -

Obiectivele urmarite de oamenii legii in cadrul acestori misiuni sunt paza sectiilor de votare, mentinerea ordinii si sigurantei publice, prevenirea unor evenimente negative, precum si aplicarea cu fermitate, corectitudine si echidistanta a prevederilor legale atunci cand se constata incalcari ale legii, a precizat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Politiei Olt.

Pentru asigurarea unui proces electoral corect si echidistant, in ziua alegerilor locale sunt angrenati peste 900 de politisti, 80 de politisti de frontiera, 220 de jandarmi si 180 de pompieri. Peste 650 de politisti, 140 de jandarmi, 60 politisti de frontiera si 120 de cadre al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt se vor afla in strada, pentru a asigura masuri de ordine si liniste publica, in vederea prevenirii oricaror fapte antisociale, in aceasta perioada. De asemenea, 379 de oameni ai legii vor asigura protectia celor 379 de sectii de votare, amplasate in 216 locuri.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie Judetean Olt, pentru solutionarea solicitarilor si semnalarilor cu privire la evenimentele produse in ziua alegerilor, vor actiona, conform competentelor, 163 de efective ale MAI. Totodata, s-a stabilit si un efectiv de rezerva format din 196 de oameni ai legii, care va fi in permanenta pregatit sa actioneze.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți