7.3 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Evadatul din Draganesti Olt, condamnat la inchisoare

- Advertisement -

(…) Condamna pe inculpatul Helgiu Mihail Mugurel la pedeapsa de 1 an inchisoare pentru savarsirea infractiunii de evadare cu aplicarea art. 57 VCP (art. 60 NCP). in baza art. 71 VCP interzice inculpatului drepturile prev. de art. 64 alin. 1 lit. a-b VCP, ca pedeapsa accesorie pe durata executarii pedepsei. in baza art. 274 CPP obliga inculpatul la plata a 3.500 lei cheltuieli judiciare in favoarea statului. Cu apel in termen de 10 zile de la comunicare, se precizeaza in solutia pe scurt data de magistratii caracaleni.
Reamintim ca la sfarsitul anului 2014, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal l-au trimis in judecata, in lipsa, pe Mihail Mugurel Helgiu pentru savarsirea infractiunii de evadare. Cu un an inainte, acesta a fost ridicat de politistii olteni de la domiciliul sau din orasul Draganesti Olt, fiind dat in urmarire pentru savarsirea mai multor infractiuni pe teritoriul Austriei.
Barbatula fost prezentat Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova si urma sa ajunga in fata judecatorilor pentru emiterea mandatului european de arestare, lucru care nu s-a mai intamplat pentru ca, incatusat fiind, a reusit sa fuga de sub escorta politistilor. Oamenii legii au instituit filtre pentru a-l gasi pe fugar, pe care il dadusera in urmarire generala si internationala. Mihai Mugurel Helgiu a fugit din tara si, potrivit reprezentantilor Inspectoratului de PolitieJudetean Olt, acesta a fost gasit in primavara anului 2015 intr-o locuinta din Viena, capitala Austriei, unde se ascunsese.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți