10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Acces liber pentru cetatenii romani pe piata muncii din Confederatia Elvetiana

- Advertisement -

in consecinta, accesul pe piata muncii din acest stat nu mai este limitat prin contingente, iar principiul prioritatii nationale nu va mai fi aplicat, in cazul angajarii unui cetatean roman in Confederatie. in cazul in care fluxul de lucratori romani si bulgari va depasi cu 10% media ultimilor trei ani, guvernul elvetian va putea activa o clauza de salvgardare la data de 1 iunie 2017 sau 1 iunie 2018. Aceasta clauza va fi valabila pana la 31 mai 2019.
Persoanele care doresc sa ramana in Elvetia pentru o perioada mai mare de 90 de zile in vederea desfasurarii unei activitati lucrative trebuie sa solicite un permis de sedere, se arata in aceeasi sursa. Eliberarea permiselor de sedere este de competenta autoritatilor cantonale. Informatii detaliate despre formalitatile administrative aplicabile fiecarei solicitari (locul unde se depune solicitarea, formularele disponibile, etc.) pot fi obtinute de la autoritatile cantonale competente. Adresele acestora pot fi consultate la: https://www.sem.admin.ch/sem/fr/home/ueberuns/kontakt/kantonale_behoerden/adressen_kantone_und.html.
De asemenea, alte informatii privind accesul pe piata fortei de munca elvetiene, precum si cele privind recunoasterea calificarilor profesionale pot fi consultate pe site-ul Ambasadei Romaniei la Berna http://bern.mae.ro/node/845.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți