12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Trupe de teatru din cinci judete la concursul regional de teatru Sa radem azi…!

- Advertisement -

Ajuns la cea de-a VI-a editie, concursul reuneste in fiecare an zeci de tineri pasionati de teatru avand ca scop stimularea imaginatiei, posibilitatea dezvoltarii simtului artistic, cunoasterea tainelor scenei si cultivarea gustului estetic. Pe langa artistii din judetul Olt, in concurs vor fi prezente si trupe de teatru din judetele Arges, Valcea, Iasi, Teleorman si din Bucuresti.
Bucurandu-se anual de un real succes in randul participantilor, precum si de libertatea alegerii tematicii, sporind astfel interesul publicului si avand drept consecinta multiplicarea si insusirea cunostintelor artei teatrale, concursul este organizat pe doua categorii de varsta: 11-15 ani si 15-19 ani, si are doua sectiuni – Interpretare (cu tematica liber aleasa) si Creatie.
Manifestarea culturala ofera sansa de a pune in valoare pasiunea pentru arta spectacolului de teatru, sansa de afirmare a trupelor de artisti, angrenarea elevilor intr-o competitie artistica deschisa, bazata pe libertatea de exprimare si originalitate.
Teatrul presupune joc dramatic si improvizatie, expresie corporala, lucru pe text si ca activitate extrascolara, reprezinta intoarcerea la invataturile clasice, la ceea ce poate fi denumit ludus et paideia, redescoperirea regulilor, a muncii colective si constructive. Convertirea cotidianului la teatralitate este un drum insotit de marele, genialul deschizator de zari scenice, I.L.Caragiale. Fapt aproape firesc ca a si trasat o ordine a lumii, un sirag de lumini in devenirea noastra dramaturgica. Concursul se doreste sa fie o caramida la temelia edificiului numit ,,educatia in spiritul respectului fata de valorile nationale si, in egala masura, un mod de a omagia personalitatea si creatia lui Ion Luca Caragiale. in fata publicului, elevii vor prezenta un fragment dintr-o piesa de teatru aleasa din literatura romana sau universala. Interpretarea, regia, recuzita, originalitatea, vor fi elementele evaluate de juriu, in baza punctajului obtinut stabilindu-se trupa castigatoare, au precizat organizatorii concursului.
Spectacolul ce se va desfasura la Centrul Cultural Eugen Ionescu Slatina, incepand cu ora 09:00. Castigatorii vor fi desemnati de un juriu alcatuit din reprezentanti ai Inspectoratul scolar Judetean Olt, Centrul Judetean pentru Conservarea Patrimoniului, Culturii si Traditiilor Culturale Slatina, Palatul Copiilor Adrian Baran, si personalitati importante din lumea teatrului din Slatina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți