3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Alegerile locale, fara evenimente semnificative

- Advertisement -

Pentru siguranta oltenilor, in ziua alegerilor locale, peste 1.400 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne au actionat in judet, atat in preajma sectiilor de votare, cat si in zonele cu aflux mare de populatie, pentru mentinerea ordinii publice si pentru cercetarea cu celeritate a sesizarilor cu caracter electoral. Masurile luate de politistii care au actionat pentru pastrarea ordinii si sigurantei publice, sigurantei rutiere si a transporturilor feroviare au facut sa nu fie inregistrate situatii grave care sa afecteze procesul electoral.
Desfasurarea in siguranta a procesului electoral s-a datorat si cetatenilor, care au inteles necesitatea adoptarii unei conduite corecte in aceasta perioada. in acest context, aproximativ 400 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne au asigurat masuri de paza si protectie la sectiile de votare, la circumscriptii si pe timpul transportului materialelor electorale, astfel incat nu au fost inregistrate evenimente deosebite. Prezenta activa a politistilor a facut ca in aceasta zi, numarul infractiunilor savarsite cu violenta si cele de natura judiciara sa se situeze sub media ultimilor ani, reliefand faptul ca masurile pentru cresterea sigurantei cetateanului adoptate de Politia Romana si-au atins scopul, a precizat comisarul-sef Claudia Radu, puratorul de cuvant al IPJ Olt.
La nivel de tara sunt in curs de desfasurare activitati de cercetare cu privire la 245 de semnalari privind posibil vot multiplu, transmise prin intermediul Sistemului Informatic de Monitorizare a Prezentei la Vot.
Totodata, sunt in curs de cercetare 2 infractiuni privind coruperea alegatorului si 4 pentru frauda la vot. De asemenea, politistii au constatat 15 fapte de natura contraventionala, dintre care cele mai multe semnalau comercializarea, distribuirea si consumarea de bauturi alcoolice, patrunderea a doua persoane in cabina de vot ori fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinelor de vot, a mai spus purtatorul de cuvant al institutiei.
in perioada urmatoare, politistii vor desfasura activitati sub coordonarea procurorilor din cadrul unitatilor de Parchet competente pentru clarificarea tuturor aspectelor sesizate, precum si stabilirea imprejurarilor in care acestea s-au produs.
Comparativ cu alegerile locale din 2012, pe toata perioada electorala – insemnand campania electorala, ziua si pre-ziua votulu – numarul de sesizari a scazut cu 43%, infractiunile sesizate au fost cu 51% mai putine, iar cel al contraventiilor cu 53%.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți