15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Catalin Davidescu cere demisia lui Gigel stirbu

- Advertisement -

Liberalul Catalin Davidescu, fost primar al orasului Scornicesti, a sustinut marti o conferinta de presa in cadrul careia a cerut public demisia presedintelui PNL Olt, Gigel stirbu.

Rezultatul alegerilor la Olt ne-a demonstrat un lucru clar – PNL-ul a fost invins, chiar zdrobit, iar PSD a facut un scor istoric din pacate pentru echipa mea, pentru oamenii mei, pentru membrii PNL. in calitate de simplu membru PNL, in calitate de fost primar liberal si fost conducator de campanii electorale solicit public demisia de onoare a presedintelui PNL Olt, Gigel Sorinel stirbu, pentru lipsa de rezultate si dezastrul care s-a produs la aceste alegeri. Am asteptat o zi in speranta ca inca suntem barbati politici, oameni de onoare si ca domnul presedinte isi va prezenta singur demisia asa cum era normal, asa cum au facut-o si alti lideri din tara. Se pare ca nu suntem atat de barbati pe cat am crezut, domnul presedinte Gigel stirbu nu a iesit nici macar cu o simpla declaratie. in noaptea alegerilor, in urma rezultatelor era normal sa-si prezinte demisia avand in vedere faptul ca am avut obiective clare – castigarea alegerilor pe judet si castigarea municipiului Slatina. Ambele obiective au fost ratate si, mai mult decat atat, PSD a obtinut majoritatea absoluta atat la CJ, la CL Slatina, cat si majoritatea primariilor. Felicit adversarii politici care ne-au dat o lectie din care poate vom invata ceva, a spus Davidescu.
Fostul primar al Scornicestiului sustine ca stirbu nu si-ar fi dorit de fapt victoria PNL-ului la Olt, ci doar un scor apropiat de media partidului la nivel national, afirmand ca acesta ca a desemnat candidati fara sanse reale in majoritatea localitatilor.
Se cautau candidati prin judet – oameni luati de pe strada, sau prin cunostinte, nicidecum politicieni veritabili. A bagat in arena oameni simpli impotriva unor lei, ca in evul mediu Nu poti sa trimiti oameni neantrenati, neechipati, cu mainile goale si nesprijiniti, sa se bata cu acesti lei. (…) Punctul culminant a fost desemnarea lui stefan Parlea drept candidat la Corabia, desi era evident ca nu avea nici cea mai mica sansa de a obtine macar un rezultat onorabil, a fost dovada ca Gigel stirbu nu vrea sa castige aceste alegeri. (…) in orase, chiar si in unele comune, domnul presedinte nu a dat nici macar un telefon de incurajare candidatilor, acestia simtindu-se abandonati. Rezultatele puteau fi si mai dezastruoase, dar au fost cativa oameni, in special Costel Moisescu, care a dus greul acestei campanii, care au avut rezultate extraordinare; Madalin de la Bals, Dragos Turcitu, pe care si eu l-am ajutat pentru castigarea primariei Osica de Jos si alte cateva primarii. Sunt puncte individuale care nu se datoreaza domnului stirbu, ci pur si simplu unor oameni care au avut puterea sa lupte in conditii extraordinar de grele, a spus Davidescu, care il considera direct raspunzator pe stirbu pentru dezastru – intotdeauna antrenorul este vinovat, pentru ca el face echipa.
Catalin Davidescu a afirmat ca si-ar dori ca presedinte al PNL Olt sa fie Costel Moisescu, presedintele PNL Scornicesti, precizand insa ca, daca acesta refuza, ar fi dispus el sa isi asume in orice moment conducerea organizatiei.
imi doresc ca presedinte al PNL Olt sa fie un om care merita, si Costel Moisescu merita sa fie presedinte. Nu am purtat nici o discutie cu Costel Moisescu, din doua motive – el e foarte bun prieten cu Gigel stirbu si nu cred ca mi-ar fi impartasit gandurile de schimbare a acestuia din functie. Daca, prin absurd, Gigel stirbu ar mai avea un dram de onoare si ar demisiona in timp util, iar Costel Moisescu ar refuza, mai exista in mod statutar un prim-vicepresedinte, alte persoane. Daca nu isi asuma nimeni, mi-as asuma in orice moment conducerea partidului la Olt, pentru ca reforma trebuie sa inceapa astazi si sa aiba ca obiectiv castigarea alegerilor locale din 2020. Am convingerea ca am sprijinul suficient sa preiau acest partid, a spus Davidescu.
Fostul primar al Scornicestiului a afirmat ca nu este singurul nemultumit din partid: Sunt foarte multi, in frunte cu organizatiile de tineret, in special, care sunt nemultumiti si vor schimbare.
Catalin Davidescu a tinut sa precizeze ca stirbu nu a castigat pana acum nici o competitie electorala, sugerand ca acesta ar avea o intelegere cu PSD-ul.
(…) Avem doar 17 primari si multi sunt primari peste comune mici. Am pierdut si toate orasele mari, rezultatul nu poate sa fie spectaculos, dar tocmai asta convine Partidului Social Democrat: ramanerea in functie a presedintelui Gigel stirbu, promisiunea ca va iesi deputat lejer si dupa aceste alegeri, potopul, a spus Davidescu.
Contactat telefonic pentru un punct de vedere pe marginea acuzatiilor care i-au fost aduse, Gigel stirbu a afirmat ca din punctul sau de vedere Catalin Davidescu nu poate fi considerat liberal.
Din punctul meu de vedere el nu este membru PNL, pentru ca un membru PNL nu ar fi facut anticampanie candidatului nostru si s-ar fi implicat in campania electorala de la locale. Cu siguranta, saptamanile urmatoare vom vedea care este noua destinatie politica a acestui domn, a spus stirbu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți