8.1 C
Slatina
sâmbătă,11 mai,2024

Ultimele Articole

inchisoare pe viata pentru autorul crimei de pe strada Toamnei

- Advertisement -

in luna februarie a acestui an, Galbenuse a fost condamnat de Tribunalul Olt la 25 de ani de inchisoare, fiind totodata obligat de instanta la plata unor daune morale si materiale catre familia victimei sale – 13.500 lei daune materiale reprezentand cheltuieli de inmormantare ( 90% din valoarea totala a acestora) si la plata sumei de 100.000 euro la cursul BNR din ziua achitarii sumei reprezentand daune morale catre sotul femeii ucise; cate 750 lei despagubiri civile reprezentand cheltuieli de inmormantare (10% din valoarea totala a acestora) si la cate 100.000 euro la cursul BNR din ziua achitarii sumelor reprezentand daune morale catre cele doua fiice ale femeii ucise.
Decizia Tribunalului Olt a fost atacata atat de inculpat cat si de catre Parchet si partile civile la Curtea de Apel Craiova. Marti, instanta a dat pronuntarea in dosar, condamnandu-l pe criminal la inchisoare pe viata.
Admite apelurile Parchetului si partilor civile. Respinge apelul inculpatului ca nefondat. Desfiinteaza sentinta penala in parte sub aspectul laturii penale, cu privire la incadrarea juridica data faptei, la individualizarea judiciara a pedepsei aplicate si a masurii confiscarii special si rejudecand in aceste limite: in baza art. 386 c.p.p. Schimba incadrarea juridica data faptei retinute in sarcina inculpatului Galbenuse Adrian prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt nr.22/P/2015 din data de 30.03.2015 din infractiunea de omor calificat prin cruzimi prev. de art. 188 alin. 1 rap. la art.189 alin. 1 lit. h C.p. in infractiunea de omor calificat prin cruzimi si cu premeditare (…) Condamna pe inculpatul Galbenuse Adrian la pedeapsa detentiunii pe viata – pedeapsa principala – si interzicerea exercitarii drepturilor prev. de art.66 alin. 1 lit. a si b si d C.p. pe o durata de 5 ani – pedeapsa complementara. in baza art.65 alin. 2 C.p. pe durata executarii pedepsei aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitarii drepturilor prev. de art.66 alin. 1 lit. a, b si d C.p. inlatura masura confiscarii speciale a doua cutite cu lama de 19 cm, aflate la camera de corpuri delicte a Tribunalului Olt si dispune restituirea acestora. Mentine restul dispozitiilor sentintei penale atacate ce nu contravin prezentei, se precizeaza in incheierea instantei.

Crima care a ingrozit Slatina s-a petrecut pe 15 ianuarie 2015. Victima, Norica Nitu, in varsta de 59 de ani, se intorcea de la piata si mai avea doar cativa metri pana la blocul in care locuia in momentul in care a fost atacata si ucisa cu bestialitate de catre vecinul sau, Adrian Galbenuse.
Potrivit rechizitoriului, in declaratia data in fata procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt, Galbenuse a recunoscut faptul ca in seara zilei de 15 ianuarie 2015, in jurul orelor 17:30-18:00, in timp ce se deplasa pe strada Toamnei, in zona Liceului cu Program Sportiv Slatina, s-a intalnit cu vecina sa de scara, respectiv victima Norica Nitu, cu care s-a lovit din greseala si intrucat aceasta l-ar fi injurat, s-a intors si a tras-o de haine. Femeia a inceput sa tipe, iar tanarul a scos din buzunarul gecii un cutit cu care a injunghiat-o de mai multe ori pana a cazut pe trotuar, unde a continuat sa-i aplice lovituri cu cutitul. Anchetatorii mai spun ca, dupa ce si-a omorat vecina, Adrian Galbenuse, care avea hainele pline de sangele victimei, a fugit de la locul faptei. Acesta a plecat cu o masina de ocazie la Craiova si abia a doua zi s-a intors in Slatina, cu intentia de a se duce acasa. insa, s-a speriat cand a vazut prea multa lume in zona unde locuia si s-a dus in Bazarul Textila pentru a-si cumpara alte haine. Dupa ce si-a schimbat imbracamintea pe care o purta cand a comis oribila crima, tanarul a aruncat blugii intr-un tomberon din apropierea hotelului Senator, iar apoi a luat un taxi si a mers in comuna Brebeni. Adrian Galbenuse a mers pe jos cativa kilometri, de-a lungul paraului Darjov si, in afara localitatii, a aruncat si geaca cu care a fost imbracat la savarsirea faptei. Dat in urmarire, barbatul s-a predat intr-un final.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți