12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Proiectie speciala la Teatrul National stefan Iordache din Caracal

- Advertisement -

De la inceputul anului, cele doua cluburi de film au vizionat filme documentare regulat, acesta fiind primul eveniment organizat in colaborare.
Pentru mine, proiectiile de filme documentare la scoala reprezinta un mod diferit de a invata ceva nou, pot sa spun creativ, deoarece prin perspectiva altor oameni, ajungi sa vezi viata cu alti ochi a spus Alexandra Virban, coordonatoarea clubului de film al Colegiului National Ionita Asan.
Filmul pe care elevii si profesorii din Caracal il vor viziona este Kapitalism – Reteta noastra secreta, regizat de Alexandru Solomon. Documentarul descrie drumul nostru de la un comunism cu fata urata la o democratie originala de piata. Sa fie reteta una bazata pe PCR – Pile, Coruptie, Relatii? Firul prezentarii ne poarta prin lumea unor oameni de afaceri precum Dan Voiculescu, George Copos, Dinu Patriciu, George Padure si Gigi Becali. Alaturi de povestile acestora se contureaza mai multe intrebari: Un nume cu renume poate fi un capital suficient pentru a razbi in ziua de azi?; Suntem bogati!, dar care e pretul succesului?; Care e soarta capitalismului?; Sa fie banii, noul si singurul ideal?, sunt intrebari la care se cauta raspunsuri prin intermediul filmului documentar.
Regizorul si totodata presedintele Asociatiei One World Romania, Alexandru Solomon, va fi prezent la proiectie pentru a discuta cu elevii despre film si despre tranzitia de la comunism la capitalism.
Le multumesc elevilor din Caracal pentru ca m-au invitat sa le prezint reteta noastra secreta. E o ocazie foarte buna sa vorbim despre ce si cand am gresit in constructia kapitalismului nostru, incat am ajuns sa le lasam o tara atat de trista si totusi atat de glumeata. Sunt deja doua cluburi de film in oras si faptul ca s-au asociat pentru acest eveniment e inca o dovada ca generatia lor va sti sa schimbe reteta, a declarat regizorul Alexandru Solomon.
One World Romania la scoala este proiectul educational al Asociatiei One World Romania, in parteneriat cu Romanian American Foundation si sprijinit de CEZ Group.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți