20.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Festivalul Pomul Vietii din Bals, la a XXIII-a editie

- Advertisement -

Ajunsa la cea de-a XXIII-a editie, manifestarea cultural artistica a debutat cu Targul Mesterilor Populari din Parcul Central al localitatii de pe malul Oltetului, moment urmat de simpozionul Petre Pandrea si sesiunea de comunicari de la Biblioteca Petre Pandrea Bals. si cum in aceasta zi sfanta sunt comemorati si eroii neamului romanesc, la Monumentul Eroilor din centrul urbei a avut loc evenimentul Omagiu Ziua Eroilor, marcat prin desfasurarea unei slujbe religioase si depunerea de coroane si jerbe de flori.
Festivalul Pomul vietii a inceput joi cu traditionala parada a portului popular, pe scena amenajata pe stadionul din Parcul Central evoluand apoi ansamblurile folclorice de amatori. Pe parcusul intregii zile si-au dat concursul mesterii populari Marin Ciungulescu, stefan si Rodica Trusca, Gheorghe Dragomir, Gheorghe Turcitu, Daniela Voicu, Ionut Vlad, Tudor Voicu, Ion Turcitu, Ion Murgasanu, Constantin Murgasanu, Ion Puietu din Horezu, Gheorghita Boiangiu, Petre Ciobanu de la scoala Calui, Constantin Gheja, Ion Nica si Ilie Chirea, dar si ansamblurile folclorice Pomul Vietii din Bals, Ciuleandra din Topoloveni – Arges, Dor din Babeni – Valcea, Braduletul din Horezu – Valcea, Bobocica din Bailesti – Dolj, Oltetul din Morunglav, scoala Populara de Arte si Meserii din Slatina, Brauletul din Parscoveni, Cununa din soparlita si Glasul Otasaului din Pausesti – Valcea. Seara, in spectacol au evoluat membrii Ansamblului Folcloric Profesionist Maria Tanase din Craiova, festivalul incheindu-se cu un foc de artificii.
Organizatori ai evenimentului cultural au fost Consiliul Judetean Olt, Primaria si Consiliul Local Bals, Casa Oraseneasca de Cultura Bals, Muzeul Judetean Olt, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Olt si Fundatia pentru Tineret Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți