8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Liceul stefan Diaconescu din Potcoava, locul II la Let’s Do It, Danube!

- Advertisement -

Alt premiu a mai fost castigat de scoala Gimnaziala Oboga – Premiul III la categoria scolilor cu clasele 0-IV, constand intr-un calculator si o imprimanta. Jurizarea participantilor a fost realizata in fiecare etapa, iar insumarea punctajelor a dat clasamentul final. Valoarea totala a premiilor acordate pentru intreaga competitie s-a ridicat la 35 000 euro.
Marele premiu al competitiei, un laborator de informatica in valoare de 15.000 de euro a ajuns la Colegiul Economic Delta Dunarii din Tulcea. Laboratorul cuprinde 30 de calculatoare, licentele necesare si mobilierul adecvat. La nivelul judetului Olt, in cadrul activitatilor de mediu au participat 2.307 parinti si copii. Dintre acestia, 2.049 de elevi si parinti au participat la training-uri ecologice, iar la concursul de colectare selectiva au fost colectate 11.055 kg de deseuri. Campania de educare ecologica in scolile din judetele dunarene a implicat peste 17.245 de elevi si parinti. Aceasta a inclus ateliere de reutilizare creativa a deseurilor pentru copiii din clasele 0-IV (2.578 elevi), training-uri interactive pentru cei din clasele V-XII (6.851 elevi) si pentru parinti (7.726 parinti). De asemenea, a fost organizat si un concurs de colectare selectiva (34 506 kg deseuri stranse) si un concurs de eseuri avand tema O comunitate sustenabila (unde au participat 204 elevi), a precizat Anca Banita, communication manager in cadrul proiectului Let’s do it, Danube!.
Let’s Do It, Danube! va include si o curatare a malurilor Dunarii, care va avea loc pe 25 iunie, cu ocazia Zilei Dunarii, in toate judetele dunarene. Campania se va incheia cu o tabara organizata in luna iulie, in care cei mai implicati elevi si cadre didactice vor lua parte la activitati cu rol educativ legate de mediu.
Let’s Do It, Danube! este organizat de echipa Let’s Do It, Romania! si are loc in toate judetele dunarene (Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Tulcea si Constanta). Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor si Kaufland Romania.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți