12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Doua gradinite din Caracal, premiate in cadrul Patrulei de Reciclare a RoRec

- Advertisement -

in fiecare judet, cate doua echipe au castigat premiile locale, pentru Patrula cea mai activa si Patrula care a colectat cea mai mare cantitate de baterii. in total, 88 de echipe din gradinite, scoli si licee din toata tara s-au intrecut in promovarea colectarii selective de deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).
La nivelul judetului Olt, castigatoare au fost desemnate doua unitati scolare de invatamant preuniversitar, ambele din orasul Caracal, respectiv Gradinita cu Program Normal nr. 3 Cea mai activa Patrula (profesor coordonator Marioara Ruja); Gradinita cu Program Prelungit nr. 4 – Cea mai mare cantitate de baterii (profesor coordonator Maria Diana Epure).
Pana acum, in cele 5 editii, Asociatia RoRec a acordat peste 400 de premii locale si nationale.
Dupa primii cinci ani, putem spune ca Patrula de Reciclare a contribuit semnificativ la nivelul de informare si educatie al comunitatilor lor in ceea ce priveste colectarea deseurilor electrice. Profesorii si copiii din program au convins sute de mii de romani sa colecteze permanent deseurile electrice responsabil si civilizat, asa cum ne cere legea si respectul fata de natura si de noi insine. Peste jumatate (53%) din scolile inscrise la editia din acest an sunt cel putin la a doua participare. Avem inclusiv un nucleu al veteranilor care sunt in program de cinci ani, inca de la inceput! Avem scoli si profesori multi-premiati, care au reusit sa-si repete performantele, an dupa an a spus Alexandra Arnautu, managerul programului.
Competitia pentru premiile nationale ramane deschisa. Facem 5 ani, contam pe voi. Vrem 5.000 de Suporteri noi! este apelul prin care Patrulele din Bucuresti si din toate judetele spera sa isi mobilizeze concetatenii sa trimita la reciclare minimum 50 g DEEE/locuitor, pana la 31 august 2016, pentru a castiga unul din cele 3 premii nationale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți